A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Інформація

Інформація щодо способів отримання ! незахищеними верствами населення ! грошової допомоги від міжнародних організацій.

 Відповідно до постанови КМУ від 16.04.2022 №457 «Про підтримку окремих категорій населення, яке постраждало у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України», передбачається можливість надання підтримки постраждалим під час війни та незахищеним верствам населення, зокрема пенсіонерам, у вигляді грошових виплат, шляхом надання допомоги міжнародними організаціями. Так, Міністерством соціальної політики України для цього була створена соціальна платформа єДопомога.

16:12 29.07.2022

Чи може забрати замість вас паспорт в Україні інша особа, якщо ви виїхали за кордон

  Багатьох українців, особливо тих, хто змушений був виїхати за кордон, хвилює питання, чи може паспорт в Україні забрати хтось замість нього (неї). Так, якщо йдеться про паспорт дитини, віком до 12 років (тобто ще не виповнилося 12 років), то його може забрати один з батьків, або, за дорученням/довіреністю одного з батьків – інша особа. А от забрати паспорт особі, якій уже виповнилося 12 років, без неї не може ніхто.   Видача паспортів таким особам відбувається автоматично (тобто через спеціальне комп’ютерне обладнання) шляхом співставлення самого відбитку пальців із його зразком, який міститься на чіпі в паспорті. Такий відбиток є унікальним в кожної людини та ніколи не повторюється, то і отримати інша людина такий паспорт просто фізично не зможе.

14:45 29.07.2022

NO SMOKING FRIENDLY. НОВІ НОРМИ БЕЗДИМНОГО ЗАКОНОДАВСТВА: ЩО Й ДЕ ЗАБОРОНЕНО КУРИТИ З 11 ЛИПНЯ 2022 РОКУ

«ДИМ — НЕВИДИМИЙ УБИВЦЯ»: ЧОМУ ПАСИВНЕ КУРІННЯ — ЦЕ РИЗИК ДЛЯ ЗДОРОВ’Я? Війна спровокувала підвищення рівня стресу серед українців. А це призводить до ризикованої поведінки, у тому числі збільшення споживання тютюну. І в контексті цього доречно нагадати про ризики пасивного куріння та вдихання вторинних аерозолів. Згідно з даними ВООЗ, глобальна тютюнова епідемія щороку вбиває понад 1 мільйон людей у світі та близько 13 000 українців, які не є курцями та помирають через хвороби, спричинені вторинним тютюновим димом.

08:17 27.07.2022

Нафтогаз забезпечує газом більшість українців: що потрібно знати

З 1 травня 2022 року до реєстру Газопостачальної компанії «Нафтогаз України» підключені 8,8 млн українських домогосподарств, які отримували газ від постачальника «останньої надії» (ПОН), відповідно до річного тарифного плану «Фіксований» з однією з найвигідніших цін на ринку — 7,96 грн/куб. м (з ПДВ, без вартості транспортування). Укладати додаткові договори не потрібно, адже перехід відбувся автоматично. Але є ряд поширених серед громадян питань, на які Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» надає відповіді.

08:59 21.07.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь