A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Новини

Дата: від до Скинути

Польські волонтери передали подяку і герб Жашкова бурмістру Устішки Дольне (ВІДЕО)

Польські волонтери передали подяку і герб Жашкова бурмістру Устішки Дольне (ВІДЕО)

Польські волонтери Януш Бельські та Марія Сходніцка, які системно приїздять з гуманітарним вантажем до Жашкова та допомагають українцям мігрувати до Польщі й отримати там тимчасову домівку, передали подяку та сувенір бурмістру Устішки Дольне Бартошу Ромовичу. Далі – пряма мова.

09:26 13.04.2022

Жашківська громада: працюємо на ПЕРЕМОГУ! (ВІДЕО)

Жашківська громада: працюємо на ПЕРЕМОГУ! (ВІДЕО)

Триває 48 доба героїчного протистояння українського народу проти російської повномасштабної агресії. Упродовж цього часу координаційний центр Жашківської міської ради на чолі з міським головою Ігорем Цибровським формує гуманітарну допомогу для переселенців, тероборони, Збройних Сил України та цивільного населення з тимчасово захоплених, а нині вже звільнених, територій. Забезпечуючи, в міру можливості, усім необхідним внутрішньо переміщених осіб, паралельно формуються гуманітарні вантажі і для військовослужбовців ЗСУ – цьому сприяють, допомагаючи продуктами харчування, одягом, коштами, медикаментами, паливо-мастильними матеріалами, як приватні підприємці, сільгоспвиробники, депутати різних рівнів, старости , так і усі небайдужі жителі Жашківської міської територіальної громади. Така підтримка для тих, хто нині знаходиться на передових позиціях, вкрай важлива. Тож сьогодні, 12.04.2022, на Київщину було відправлено чергову партію.

15:44 12.04.2022

Профілактика гострих кишкових інфекцій

Профілактика гострих кишкових інфекцій

З настанням теплої пори року зростає захворюваність на гострі кишкові інфекції. Кишкові інфекції займають одне з провідних місць в інфекційній патології, особливо у дитячому віці та поступаються лише захворюваності на ГРВІ та грип. Це велика група захворювань з ознаками загальної інтоксикації організму, які уражають шлунково-кишковий тракт. В дану групу входить: сальмонельоз, дизентерія, ентерити, коліти, гастроенетероколіти, харчові токсикоінфекції та рота вірусні інфекції. Спільні клінічні прояви – загальна слабкість, болі у животі, проноси, нудота, блювота, підвищення температури тіла. Інкубаційний період триває від кількох годин до 7-ми днів. Домінуючим є фекально-оральний та контактно-побутовий механізм передачі. Основне джерело – харчові продукти, рідше хвора тварина або людина (хворий чи бактеріоносій). Кишкові інфекції займають одне з провідних місць, особливо в дитячому віці.

14:59 08.04.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь