A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Інформація

Пам'ятка для населення щодо африканської чуми свиней

Африканська чума свиней (АЧС) – особливо небезпечна вірусна хвороба домашніх і диких свиней, що характеризується швидким поширенням та високим ступенем смертності. Гине до 100% інфікованих свиней. Африканська чума свиней не становить небезпеки для здоров’я людей. Лікарські засоби для профілактики і лікування АЧС відсутні. Джерелом хвороби є хворі свині, які виділяють вірус з сечею, калом, витіканнями з носа та іншими виділеннями. Передача захворювання здоровим тваринам може здійснюватися через заражені вірусом корми, підстилку, гній, продукти забою тварин (м'ясо, м'ясопродукти, кров). Клінічні ознаки захворювання: від зараження до появи клінічних ознак проходить 2-7 днів; у тварин підвищується температура тіла до 42 С, з’являються задишка, кашель, пропадає апетит, посилюється спрага, відзначаються напади блювоти і паралічу задніх кінцівок, на шкірі внутрішньої поверхні стегон, на животі, шиї, біля основи вух, на п'ятачку і хвості стають помітні червоно-фіолетові плями. Смерть настає на 1-5 день, рідше пізніше. 

11:59 13.02.2023

ПАМ’ЯТКА щодо недопущення грипу птиці на території Уманського району

Грип птиці — висококонтагіозна хвороба, що характеризується явищами септицемії, ураженням органів дихання і травлення. Збудник хвороби – РНК-геномний вірус, який у диких птахів не викликає масового захворювання та важких симптомів, проте, серед домашньої птиці може викликати гострий перебіг захворювання та загибель.

13:06 10.02.2023

Соціально-психологічні послуги постраждалим унаслідок війни

У місті Славутичі Вишгородського району Київської області діє Соціально-психологічний центр. Установа знаходиться у сфері управління міністерства у справах ветеранів і на загальнодержавному рівні надає послуги ветеранам війни, учасникам бойових дій, учасникам війни, особам з інвалідністю внаслідок війни, членам родин  ветеранів та членам сімей загиблих.

10:28 09.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь