Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Новини

Дата: від до Скинути

Української буде більше!

Української буде більше!

6 липня 2021 року - початок нового етапу втілення закону про державну мову, який забезпечить збільшення присутності державної мови в публічному просторі та зміцнення її статусу як державної. Цього дня набирають чинності норми, які є важливими для переважної більшості людей, оскільки вони стосуються сфери культури і розваг, туристичної сфери, книговидаництва та роботи книгарень, кіновиробництва, демонстрування фільмів в кінотеатрах і на телебаченні тощо (частини 2-6, 8 статті 23, стаття 26 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної»).

11:18 06.07.2021

З 1 липня 2021 року Держпраці у взаємодії з Державною податковою службою розпочне інспектування з питань виявлення незадекларованих працівників

З 1 липня 2021 року Держпраці у взаємодії з Державною податковою службою розпочне інспектування з питань виявлення незадекларованих працівників

Під час формування Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік було узгоджено механізм спільної роботи ряду державних органів, у тому числі Держпраці та Державної податкової служби (ДПС), щодо реалізації спільних заходів, спрямованих на стимулювання роботодавців та працівників до переходу від неформальних до задекларованих трудових відносин.

09:12 06.07.2021

Незадекларована праця – погано для всіх

Незадекларована праця – погано для всіх

Незадекларована праця – погано для всіх Для держави. Неформальна економіка і незадекларована праця обмежують можливості держави проводити сучасну соціальну політику у сферах освіти, охорони здоров’я, розвитку професійних навичок, зайнятості, соціального захисту та пенсійного забезпечення, сприяють ухиленню від сплати податків, зменшують надходження до державного і місцевих бюджетів. Зрештою, через несплату податків й єдиного соціального внеску держава змушена підвищувати податки для бізнесу, щоб виплачувати пенсії, лікарняні, утримувати школи, лікарні, бібліотеки, дитячі садочки, ремонтувати дороги і освітлювати вулиці тощо.

09:09 06.07.2021

Ветерани АТО/ООС Віталій Починок та Володимир Мейгеш – призери і переможці Міжнародних онлайн-змагань «Ігри героїв» та Всеукраїнських змагань «Ігри нескорених» (ВІДЕО

Ветерани АТО/ООС Віталій Починок та Володимир Мейгеш – призери і переможці Міжнародних онлайн-змагань «Ігри героїв» та Всеукраїнських змагань «Ігри нескорених» (ВІДЕО

Жителі Жашківської територіальної громади, ветерани АТО/ООС Віталій Починок (м.Жашків) та Володимир Мейгеш (с.Литвинівка) взяли участь у Міжнародних онлайн-змаганнях «Ігри героїв» та Всеукраїнських змаганнях «Ігри нескорених» в м.Черкаси. Повернулися з нагородами. Мета таких ігор –  популяризація спорту як ефективного способу фізичної реабілітації ветеранів бойових дій, що отримали важкі поранення і травми. Також це спосіб формування спільнот ветеранів та членів їх родин для соціалізації в мирному житті.

17:03 05.07.2021

Відбувся рейтинговий турнір Жашківської громади з нагоди Дня молоді

Відбувся рейтинговий турнір Жашківської громади з нагоди Дня молоді

25 - 27 червня у читальній залі Жашківської центральної бібліотеки розпочався триденний рейтинговий турнір Жашківської громади з нагоди Дня молоді в якому взяли участь 43 шахісти з різних регіонів: Кам'янка, Сміла, Черкаси, Городище, Золотоноша, Умань, Київ, Бородянка, Миронівка, с.Синява Рокитнянський район, Звенигородка, Жашківська громада. Серед них – і Євген Гуменюк смт Бородянка Київської області, кандидат у майстри спорту: «Уже брав участь у такому ж турнірі Жашківської громади два роки тому. І вирішив взяти участь цього разу. Знайомий із організаторами і суддею – це професіонали своєї справи. За тиждень до цього грав у Маріуполі, був сильний турнір міжнародного рівня (грав із трьома гросмейстерами). Це послужило хорошою підготовкою й до сьогоднішнього змагання. Тут теж сильні суперники й чудова атмосфера».

16:24 05.07.2021

День села в Острожанах

День села в Острожанах

Весело й масово відзначили День села в Острожанах 28 червня, в День Конституції України, яскравим дійством для острожанців стало святкування Дня села, на яке завітали як місцеві мешканці, так і гості з інших населених пунктів. Очільник Жашківської територіальної громади, до складу якої увійшли Острожани, Ігор Цибровський і начальник відділу культури, молодіжної політики, спорту та туризму Жашківської міської ради Інна Білик вітали винуватців свята презентами у вигляді подарунка Острожанській громаді з нагоди Дня села та дипломів і медалей місцевому колективу «Червона калина» з нагоди перемоги у V Національному Чемпіонаті з фольклору ««Eurofolk - Україна 2021».

12:59 05.07.2021

Перехідний період запровадження е-лікарняних триватиме до 1 вересня

Перехідний період запровадження е-лікарняних триватиме до 1 вересня

У червні розпочався перехідний період запровадження електронних листків непрацездатності, який триватиме до кінця серпня 2021 року. Протягом цього часу громадяни мають можливість отримати як електронний, так і паперовий листок непрацездатності.

12:45 01.07.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь