A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Фонд соціального страхування

Інформує Жашківське відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області щодо передплати журналу «Безпека праці на виробництві»

Щомісячний профілактично-практичний журнал «Безпека праці на виробництві» постійно висвітлює діяльність виконавчої дирекції Фонду, її регіональних управлінь і відділень, страхових експертів. Своєю тематикою, журнал відповідає ідеології і вимогам Закону України «Про соціальне страхування». Публікації журналу надають керівникам підприємств, суб’єктам господарювань та спеціалістам з охорони праці практичну допомоги в організації, розробленні та впровадженні профілактичних заходів з безпеки виробництва, запобіганні виробничому травматизму, забезпеченні здорових і безпечних умов праці тощо.

11:44 26.10.2021

Е-лікарняні стають підставою для нарахування допомоги через 7 днів після дати свого закриття

З першого жовтня Україна повністю перейшла на електронні лікарняні. Після завершення перехідного періоду до правил створення медичних висновків і роботи з е-лікарняними було внесено ряд змін – їх напрацювали, аналізуючи зворотній зв’язок від усіх учасників процесу, наявні пропозиції, зауваження і кейси. Це дозволило оптимізувати кожну з ланок і мінімізувати можливі помилки.

15:27 08.10.2021

Пріоритетним завданням роботодавця є проведення профілактичних та інших заходів, спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних  виробничих факторів

 Основним завданням роботодавця відповідно до з ст. 13 Закону України «Про охорону праці» є створення безпечних умов праці, забезпечення працівників засобами індивідуального та колективного захисту. У такій ситуації важливо правильно оцінити ризики, які є на конкретному виробництві, і вжити необхідних заходів щодо їх запобігання або зменшення. Тому вся профілактична робота повинна бути спрямована на першочергове вирішення якраз цього завдання.

15:11 08.10.2021

Відповіді на поширені запитання щодо е-лікарняних

Уже з першого жовтня електронні лікарняні повністю замінять своїх паперових попередників. Упродовж наступних двох тижнів інформаційні системи, протоколи обміну даними і правила створення медичних висновків доопрацюють – аби врахувати помилки і нюанси, до яких виникали питання у лікарів, працівників і роботодавців під час тестового періоду.

11:45 20.09.2021

Які особливості оформлення заяви-розрахунку за е-лікарняними?

Уже майже 20 тисяч електронних листків непрацездатності прийнято Фондом соціального страхування України до оплати, а перші з них вже було профінансовано. Як і в разі паперових, для отримання допомоги за електронним лікарняним роботодавець має сформувати та подати до ФССУ заяву-розрахунок – саме від дати її отримання залежить дата фінансування матеріального забезпечення.

11:43 20.09.2021

Як діяти працівнику, якщо йому відкрили е-лікарняний?

Поступово Україна переходить на автоматичне формування е-лікарняних замість видачі паперових листків непрацездатності. Уже з вересня всі заклади охорони здоров'я мають повністю перейти на формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність.

15:49 27.08.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь