Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Новини

Дата: від до Скинути

Дзюдоїсти Жашківщини із новими здобутками!

Дзюдоїсти Жашківщини із новими здобутками!

14 грудня в м. Черкаси відбувся Всеукраїнський турнір із дзюдо, в якому взяли участь і юні дзюдоїсти Жашківської громади – вихованці гуртка «Дзюдо», що діє на базі Дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки Жашківської міської ради, під керівництвом Дмитра Мазура.

12:26 17.12.2022

З турботою та увагою до ЗСУ (ВІДЕО)

З турботою та увагою до ЗСУ (ВІДЕО)

«Зігрій руки й ніжки солдатам на передовій» – під таким девізом у Жашківському ліцеї №1 було організовано благодійну акцію «Подякуй ЗСУ!»   У рамках акції колектив Жашківського ліцею №1, учні з батьками, зібрали теплі рукавиці, шкарпетки, чай та підготували відео зі словами вдячності українським захисникам від кожного класу. Окрім того, учнівське самоврядування ліцею, та кухарі склали «Вітамінний мікс» для чаю із сухофруктів (шипшини, яблук, кураги, чорносливу та родзинок), за допомогою керівників творчих гуртків і їх вихованців оформили набори синьо-жовтими стрічками та підбадьорливою запискою.  Зібрані речі юні волонтери днями передали до координаційного центру з надання благодійної допомоги Жашківської міської ради. «Надзвичайно приємно усвідомлювати, що у цей складний час не залишається осторонь жоден житель нашої громади. І діти прагнуть разом із дорослими протистояти ворогу, підтримуючи Збройні Сили України в тилу. В такій єдності й прагненні дбати про тих, хто стоїть на варті нашої безпеки, ми неодмінно переможемо!» – зазначив міський голова Ігор Цибровський, подякувавши шкільній родині за активну волонтерську діяльність.  РАЗОМ ДОПОМАГАЄМО – РАЗОМ ПЕРЕМАГАЄМО!

18:32 16.12.2022

У Жашкові встановили патріотичну ялинку, як символ незламності й неминучої Перемоги України (ВІДЕО)

У Жашкові встановили патріотичну ялинку, як символ незламності й неминучої Перемоги України (ВІДЕО)

На Соборній площі міста облаштували головну новорічну ялинку – без фінансових витрат із місцевого бюджету та без освітлювальних елементів. Цьогоріч вона прикрашена у патріотичному стилі – завдяки зусиллям дітей і вчителів закладів освіти та Мистецької школи, які виготовили власноруч іграшки, голуби миру й тризуб для оздоблення верхівки.

18:57 15.12.2022

Поховали у день 55-річчя: у Жашкові провели в останню путь Героя-земляка О.П. Братчука (ВІДЕО)

Поховали у день 55-річчя: у Жашкові провели в останню путь Героя-земляка О.П. Братчука (ВІДЕО)

Із 25 лютого жашківчанин Олександр Петрович Братчук вірно служив українському народові, захищаючи його честь, гідність і свободу зі зброєю в руках. А на 294-й день протистояння України російським загарбникам, в день свого народження, воїн повернувся додому в домовині, огорнутій стягом. Олександр Петрович Братчук (14.12.1967 р.н.) до початку війни жив спокійним і розміреним життям, дбав про родину, працював, втішався онуками. Та з моменту ворожої агресії поповнив ряди Українського війська, присягнувши на вірність Батьківщині. Олександр Братчук був майстром – номером обслуги 2 мінометної батареї 1 механізованого батальйону. Вміло виконував свої обов’язки, користувався повагою у побратимів і керівництва.  29.10.2022 р. під час штурмових дій противника на позиції підрозділу в районі активних бойових дій зник безвісти. І лише 10.12.2022 р. надійшло лікарське свідоцтво про смерть, що засвідчує факт смерті солдата, який вважався зниклим безвісти. Олександр Братчук загинув під час захисту Батьківщини.  Проводжали Героя-земляка з усіма належними почестями живим коридором пам’яті, опустившись на коліна та схиливши голови у скорботі. Осиротіла велика родина Братчуків: дружина втратила чоловіка, свою опору, діти – люблячого батька, внуки - турботливого дідуся.  Поділяють горе родини та висловлюють щирі співчуття всім близьким і знайомим з приводу передчасної трагічної  втрати дорогої людини міський голова Ігор Цибровський, депутатський корпус, виконавчий комітет і апарат виконавчого комітету Жашківської міської ради.  Нехай душа загиблого Олександра Братчука знайде вічний спокій… Він боронив свою країну до останнього й назавжди залишиться Героєм для її народу!  Вічна пам’ять і слава українському воїну! Герої не вмирають!  

20:45 14.12.2022

У Жашківській громаді вшанували подвиг ліквідаторів і пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи (ВІДЕО)

У Жашківській громаді вшанували подвиг ліквідаторів і пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи (ВІДЕО)

14 грудня ми віддаємо шану Героям, які закрили собою світ від атомного лиха, які ціною життя і здоров’я ліквідовували наслідки аварії на Чорнобильській АЕС, що сталася 26 квітня 1986 року.

12:00 14.12.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь