Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Новини

Дата: від до Скинути

Спортивне орієнтування – спорт, що допомагає знайти шлях до перемоги (ВІДЕО)

Спортивне орієнтування – спорт, що допомагає знайти шлях до перемоги (ВІДЕО)

 І в негоду жага до перемоги та любов до спорту мотивує. Сьогодні це довели  учні закладів освіти Жашківської громади, які взяли участь у ІІ етапі масштабних змагань «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» у напрямку «спортивне орієнтування». Це унікальний вид спорту, що поєднує в собі фізичну витривалість, стратегічне планування і навички орієнтування на місцевості. Цікаво, що виник він на початку ХХ ст. у Скандинавії, як військове навчання, але згодом трасформувався в популярний цивільний спорт, де застосовується спеціальна мапа та компас для проходження через контрольні пункти (КП) в заданому порядку. 

18:39 29.03.2024

У Жашківській громаді провели Відкритий турнір з настільного тенісу

У Жашківській громаді провели Відкритий турнір з настільного тенісу

Прихильників активного способу життя зібрав Відкритий турнір Жашківської громади з настільного тенісу. Минулої суботи у спортивній залі міського ліцею №2 зустрічалися майстри малої ракетки з Жашкова, Бузівки, Вороного, Умані, Монастирищ, Шполи, Тального, Білої Церкви та Ставищ. Вони – різні за віком, професійною та навчальною діяльністю, характером, уподобаннями, але об’єднані спільним захопленням, яке допомагає їм у цей час підтримувати як фізичне, так і ментальне здоров’я. Організацію таких заходів бере на себе відділ культури, молодіжної політики, спорту та туризму Жашківської міської ради, розділяючи позицію міського голови Ігоря Цибровського, що спорт – це здоров’я і сила нації.

12:15 29.03.2024

Міський голова Ігор Цибровський нагороджений Всесвітнім Орденом «Золотої Зірки культурна дипломатія» (ВІДЕО)

Міський голова Ігор Цибровський нагороджений Всесвітнім Орденом «Золотої Зірки культурна дипломатія» (ВІДЕО)

««Війна завжди закінчується. Мир повертається. Та суспільство повинно запам’ятати тих, хто вносив вагомий внесок у народну дипломатію, особливо на фоні воєнних труднощів. Нагороди та почесні звання, отримані під час війни, спонукають і дають надію, натхнення на створення ліпшого світу, де воєнні конфлікти стають минулим, а мир і розуміння переважають.»» За таким принципом провадять свою діяльність представники міжнародного проєкту Культурної (Народної) дипломатії в Україні, відшуковуючи та визначаючи осіб, які в ці буремні часи гідно тримають тил, відстоюють національні цінності, пропагують українську культуру і докладають зусиль до розвитку різних сфер діяльності у порозумінні з народом, тим самим підтримуючи престиж України у світі та зміцнюючи культурне співробітництво з іншими країнами.   

16:12 27.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь