Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Новини

Дата: від до Скинути

31 рік тому синьо-жовтий біколор став офіційним символом України!

31 рік тому синьо-жовтий біколор став офіційним символом України!

Державний Прапор України – це офіційний символ, яким пишається кожен українець. Синьо-жовтий біколор прославляє нашу Україну у різних куточках світу, на всіх континентах планети Землі. Його яскраве полотнище з гармонійним поєднанням кольорів неодноразово поважно майоріло на п’єдесталах слави, на підкорених вершинах гір, над спорудами державних установ, консульств та посольств, на суміжних із сусідніми державами кордонах. У дні війни захисники України під цим знаменом ідуть у бій, очищуючи від ворога міста й села бійці ЗСУ підіймають над будівлями синьо-жовтий стяг. Тож сьогоднішня дата покликана нагадати, що саме цього дня, 28 січня 1992 року, Верховна Рада України офіційно затвердила прямокутне полотнище із двох рівних за шириною горизонтально розташованих смуг: верхньої – синього кольору і нижньої – жовтого Державним прапором України.

09:45 28.01.2023

27 січня – Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

27 січня – Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

  Цей день проголошений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від  1 листопада 2005 року  в пам’ять про жертв нацистського терору під час Другої світової війни. Офіційно визнано, що до шести мільйонів євреїв було вбито протягом Голокосту,  близько одного мільйону з них -  в Україні.    Це скорботний урок для всього людства. Ці трагічні сторінки історії слід пам’ятати не тільки, щоб шанувати пам’ять про загиблих, а й для того, щоб зробити висновки з минулого та не допустити будь-яких проявів ворожнечі на расовому чи національному ґрунті!   Вічна пам'ять невинним жертвам…

09:05 27.01.2023

Відбулося перше засідання виконавчого комітету у 2023 році

Відбулося перше засідання виконавчого комітету у 2023 році

24 січня члени виконавчого комітету Жашківської міської ради збиралися на перше у новому році чергове засідання, яке відбулося під головуванням міського голови Ігоря Цибровського та керуючої справами (секретаря) виконавчого комітету міської ради Марії Король.

16:21 25.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь