Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Солдат Роман Кучерук загинув за незалежність України в День її незалежності

Дата: 02.09.2024 14:00
Кількість переглядів: 98

Фото без опису  

Глибоким смутком оповита знову Жашківська громада. Сьогодні, 2 вересня, повернувся на щиті ще один наш земляк – жашківчанин Роман Кучерук. Його життєвий шлях обірвався на 48 році життя під час захисту України в День її незалежності.

Кучерук Роман Анатолійович (12.11.1976 р.н.) народився та проживав у м. Жашків. Закінчив місцеву загальноосвітню школу №4. Здобув професію зварювальника в Жашківському ПТУ №38 (нині ДНЗ «ЖАТПЛ»).Трудився в будівельній сфері. Взяв шлюб із жашківчанкою Наталією Сергіївною, разом з якою подарували життя двом донькам. Любляча сім’я, а також батьки Анатолій Адамович і Тетяна Василівна, були його сенсом життя.

Бойовий шлях Романа Анатолійовича розпочався влітку 2023 року. Отримавши повістку, солдат Кучерук доєднався до лав ЗСУ. Був стрільцем – помічником гранатометника 1 піхотного відділення 1 піхотного взводу 1 піхотної роти вч А4978. Бойові завдання виконував відповідально та мужньо, ніс службу на гарячих напрямках, але ніколи не опускав рук. Його мотивацією була родина, її безпека та спокій.

24 серпня цього року, коли Україна відзначала 33-тю річницю своєї незалежності завдяки відвазі та непохитності українських бійців, солдат Кучерук загинув смертю хоробрих, виконуючи бойове завдання по захисту Батьківщини в Куп’янському районі, що на Харківщині.

Сьогодні Жашківська громада на знак вдячності та шани схилила голови у скорботі та прихилила коліна перед Героєм-земляком. Разом з усіма жителями розділяють з родиною полеглого воїна біль утрати та висловлюють щирі співчуття міський голова Ігор Цибровський, депутатський корпус, виконавчий комітет та апарат виконкому Жашківської міської ради.

Йдуть у засвіти найкращі … Ті, кому б творити Україну, будувати її майбутнє…Натомість вони стають нашою історією. Героїчною пам’яттю і вічним болем.

Нехай добрий світлий спомин про полеглого воїна стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться в пам’яті рідних, друзів, бойових побратимів, земляків та всіх українців.

Вічна шана та пам'ять Роману Кучеруку.

Не забудемо захисників! Не пробачимо ворогу!

Слава Героям! Слава Україні!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь