Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Згасла життєва зірка ще одного мужнього захисника Саволюка Л. (ВІДЕО)

Дата: 16.08.2024 20:17
Кількість переглядів: 128

 Сьогодні, 16 серпня, Жашківська громада провела у засвіти Героя-земляка – жашківчанина Леоніда Саволюка.
 

 Саволюк Леонід Леонідович (8.06.1977 р.н.) – народився на Лисянщині в с. Рубаний Міст, але ще дитиною переїхав разом з родиною в м. Жашків, де й будував своє життя. Закінчив міську школу №3, здобув професійно-технічну освіту в Жашківському ПТУ №38 (нині ДНЗ «ЖАТПЛ»). Працював у будівельній сфері, на пилорамі та мебельному підприємстві «Декоратор». Був вправним майстром, якого цінували на роботі, доброю людиною та вірним товаришем. 
 

 Доля не балувала Леоніда, але вона обдарувала його великою дружною родиною, якій чоловік і дарував свою любов та турботу, як умів. Саме з думкою про близьких Леонід і вирішив свого часу, що має подбати про їхнє майбутнє та відстояти їхнє право на життя у вільній Українській державі. Тому чекав своєї черги на мобілізацію з чітким усвідомленням, що значить війна. 
 

 Солдат Саволюк був мобілізований у червні 2024 р. Він був старшим механіком – водієм 1 механізованої роти механізованого батальйону вч А0243. Попри слабке здоров’я рвався у бій, в одному з яких героїчно загинув – 11.08.2024 р. на Сумському напрямку. 
 

 Із приводу болісної втрати родині висловлюють щирі співчуття міський голова Ігор Цибровський, депутатський корпус, виконавчий комітет та апарат виконкому Жашківської міської ради.
 

 На жаль, війна забирає не просто наших відважних оборонців, вона забирає рідних, друзів, побратимів, тих, з ким ще вчора разом жили, мріяли, будували плани на майбутнє. Тепер вони залишаються пекучим болем і світлим спомином у наших серцях, частиною героїчної історії України. 
 

 Вічна пам’ять і слава Саволюку Леоніду…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь