Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Чаюн О.Л. перейшов із земного до небесного строю (ВІДЕО)

Дата: 10.06.2024 20:47
Кількість переглядів: 379

Йому було лише 29. Він прагнув миру, мріяв і будував плани на майбутнє, але реактивно-артилерійський обстріл усе перекреслив…
 

 Чаюн Олег Леонідович (28.03.1995 р.н.) – народився і виріс у с. Пугачівка. Був веселим, активним і товариським хлопцем, захоплювався футболом. Після закінчення школи здобув професію слюсаря-електрозварювальника в Київському технологічному коледжі. Кілька років працював за фахом у столиці, а згодом вступив на заочне відділення Європейського університету, який закінчив у 2019 р., отримавши диплом європейського зразка за спеціальністю «фінанси і кредит». Відтоді працював у Жашкові продавцем-консультантом. 
 

 У грудні 2023 р. змінив цивільний одяг на військовий однострій, поповнивши ряди українських захисників. У січні пройшов навчання, та вже у лютому 2024 захищав Авдіївку.  Солдат Чаюн був навідником відділення охорони взводу охорони роти охорони в.ч. А4007
 

 25 лютого цього року отримав нагороду «Хрест хоробрих» за героїчну оборону Авдіївки від Головнокомандувача ЗСУ, яку він вручив особисто Олегу на офіційному нагородженні.
 

 На жаль, 4.06.24, під час виконання службових обов’язків, спрямованих на оборону України, Олег загинув – внаслідок ворожого наступу, а саме реактивно-артилерійського обстрілу, біля Покровського району Донецької області.

 10.06.24 р. Жашківська громада провела в останню дорогу Героя-земляка, а рідна Пугачівська земля прийняла його в свої обійми. У глибокій скорботі рідні, близькі, друзі, побратими. Поділяють їхнє горе та висловлюють щирі співчуття міський голова Ігор Цибровський, депутатський корпус, виконавчий комітет та апарат виконкому Жашківської міської ради. 
 

 З гордістю та щемом пам’ятатимемо справжніх патріотів, які стали до боротьби за вільну та демократичну Україну, віддавши найдорожче – своє життя – за нас. Довіку шануватимемо й подвиг Олега Чаюна. Нехай же наша пам’ять буде даниною тим, хто навічно пішов у небесний підрозділ, пожертвувавши собою!
 

 Слава та вічна пам’ять Герою-земляку Чаюну О.Л…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь