Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

З 90-річним ювілеєм привітали жителя села Литвинівка

Дата: 15.05.2024 15:11
Кількість переглядів: 223

Фото без опису

12 травня відзначив своє 90-річчя шанований і знаний житель с. Литвинівка Жашківської територіальної громади Анатолій Григорович Куманський.

Незважаючи на такий поважний вік, ювіляр зберіг ясність пам’яті, мудрість і щиру гостинність, з якою приймав гостей. Від імені голови Жашківської територіальної громади Ігоря Цибровського та й від себе особисто віншували Анатолія Григоровича староста Литвинівського старостинського округу Тетяна Гуменюк та голова ради ветеранів Діна Половінська.

Фото без опису Фото без опису

Привітний, усміхнений він і сьогодні вражає своєю щирістю, добротою та життєлюбністю, хоча й життя не балувало його, як і більшість народжених в ті роки.

Анатолій Григорович з багатодітної родини, де було 8 дітей. Тож з юних літ, у свої 15, вже почав працювати землеробом в колгоспі «Більшовик». Хлібороб за покликом і велінням долі спочатку орав поля волами, пізніше – був їздовим, пас корів у колгоспі та допомагав їх доїти. Після служби в армії та повернення в рідне село працював електриком. Життєвою дорогою завжди йшов гідно, дбав про власну сім’ю. А нині пожинає плоди – купається в любові своїх близьких і повазі односельців. І попри те, що останні 7 років проживає сам, працює, не покладаючи рук: і зварить, і спече, і городину обробить – все під силу господареві, руки якого з дитинства знали ціну шматка хліба. Так і дітей своїх виховав, і внукам досвід передав, а нині тішиться правнуками та пишається великою родиною, у якій 4 дітей, 9 онуків і 10 правнуків.

Фото без опису

Дружна родина – найцінніше багатство ювіляра. Тож, можливо, саме в щирості та любові до найрідніших людей і криється секрет його довголіття.

«Люди такого поважного віку є прикладом стійкості, оптимізму та прагнення до життя. Їхні історії надихають пройти через труднощі сьогодення та вірити у свої сили. Тому шана і повага до таких людей – наш обов’язок коментує Ігор Цибровський.Також це й чудова можливість для згуртування громади, прояв людяності і турботливості. Дякую всім, хто розділяє мою позицію та шанує наших довгожителів.»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь