Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Триденні навчально-польові збори завершено

Дата: 01.05.2024 11:41
Кількість переглядів: 815

Навчально-польові збори – завершальний етап вивчення дворічного курсу предмета «Захист України». Основна мета їх проведення: підвищення рівня базової підготовки учнів, закріплення знань, умінь і практичних навичок, набутих учнями на заняттях із цього предмета.

Фото без опису Фото без опису

Навчально-польові збори серед учнів ЗЗСО Жашківської МТГ проходили в період з 24 по 26 квітня на базі Жашківських ліцеїв №1, №4 та Бузівського ліцею. Загалом були задіяні 111 юнаків і 26 дівчат з 12-и закладів освіти громади. 

Фото без опису Фото без опису

Упродовж трьох днів діти відпрацьовували та вдосконалювали навички надання першої домедичної допомоги, тактичної, стройової та фізичної підготовок. Обов’язковими елементами проведення таких зборів є стройова підготовка, що включає огляд строю і пісні, вогневу підготовку – стрільбу з автомата Калашникова, та фізична підготовка, куди входить підтягування на перекладині, метання гранати, подолання смуги перешкод, одягання протигазу, виконання комплексу силових вправ.

Фото без опису Фото без опису

«Такі практичні заходи – це своєрідний екзамен на вправність і мужність для будь-якої молодої людини та хороша можливість для дітей здобути  реальні навички та вміння, чого не опануєш сидячи за партою. І особливо це актуально в реаліях нашого сьогодення. Тому щира вдячність усім, хто гартує молоде покоління та навчає самозахисту» – прокоментував голова Жашківської громади Ігор Цибровський.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь