A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

В Острожанах встановили пам'ятний знак загиблому односельцю Юрію Рибаченку (ВІДЕО)

Дата: 13.04.2024 12:14
Кількість переглядів: 838

 Його життєвий шлях розпочався у селі Острожани, де народився і виріс . Продовжився у Жашкові. А закінчився у Вугледарі, що на Донеччині…
 

 Рибаченко Юрій Вікторович у 50-річному віці без вагань свідомо змінив цивільне життя на військове, ставши на захист України. Брав участь у запеклих боях з ворогом, вірив у перемогу добра над злом. На жаль, 24.01.2023 р. наш земляк загинув – у результаті здійснення противником артилерійського обстрілу позицій підрозділу. Довгий час солдат Рибаченко вважався зниклим безвісти. Лише після відновлення позицій та проведених експертиз інформація про воїна підтвердилася. 9 січня 2024 р. Юрій Рибаченко повернувся додому на щиті. 
 

 Поховали Героя у Жашкові, де проживав із сім'єю. А днями з'явився пам'ятний знак землякові у вигляді банера з його фотопортретом на малій батьківщині – в с. Острожани. З такою ініціативою сестри полеглого воїна звернулися до старости Наталії Дядило, яка реалізувала їхню ідею і продовжуватиме розпочату справу з метою увічнення пам'яті та вшанування подвигу односельців, які загинули за Україну.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь