Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Хранителя історичної спадщини Жашківщини Тютюнника О. привітали з ювілеєм

Дата: 28.03.2024 15:10
Кількість переглядів: 341

Фото без опису

Його ім’я навіки буде вписане чіткими літерами у родовід вітчизняного музейництва на теренах Жашківщини. Адже професійний та й особистий внесок у популяризацію української народної культури, збереження духовних, історичних і культурних цінностей досить вагомий.

Фото без опису

Олександр Йосипович Тютюнник – музейник, історик, краєзнавець – все життя присвятив збереженню і примноженню скарбниці пам’яток нашого краю. Після закінчення Подільського культосвітнього училища працював у клубних закладах Хмельниччини, звідки родом. А з 1969 року – на теренах Жашківщини: певний час методистом по духових оркестрах у районному будинку культури, а з 1972 року – екскурсоводом Жашківського районного музею, який був відділом Уманського краєзнавчого музею. У 1991-му, коли музей набув статусу державного, Олександра Йосиповича призначено на посаду директора, яку обіймає по цей день.

У спадку пана Тютюнника за наполегливу і віддану працю: Почесна грамота Міністерства культури України, грамоти обласного управління культури та обласної держадміністрації, Жашківських райдержадміністрації та райради, визнання його як лауреата премії Міжнародного благодійного Фонду «Україна 3000» за Програмою підтримки музейних працівників, диплом ІІІ ступеня Міністерства освіти і науки України за створений документальний фільм «Червона коса мору». У 2020 році Олександру Йосиповичу присвоєно звання «Почесний громадянин Жашківщини».

Фото без опису

25 березня Олександру Тютюннику виповнилося 80 років, із чим вітали ювіляра міський голова Ігор Цибровський і начальник відділу культури, молодіжної політики, спорту та туризму Жашківської міської ради Інна Білик.

Слово «музей» стоїть поруч з такими засадничими універсаліями культури, як «життя», «пам’ять», «любов». Тому вітаючи Олександра Йосиповича, Ігор Андрійович подякував йому за віддане служіння на ниві збереження культурної і духовної спадщини українського народу та історико-просвітницьку діяльність у Жашківській громаді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь