A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Ветеранська політика – одна із ключових тематик у діяльності Жашківської міської ради

Дата: 19.02.2024 09:11
Кількість переглядів: 492

Фото без опису

Повномасштабна війна з росією виводить ветеранську політику на перший план – для Жашківської міської ради робота з ветеранами, їхніми родинами та родинами загиблих захисників України стала одним із найважливіших напрямів діяльності. Міський голова Ігор Цибровський постійно акцентує службовців місцевого самоврядування на шанобливому й уважному ставленні до цієї категорії населення та всебічній її підтримці. Відповідно й сприяє розширенню можливостей у сфері надання послуг шляхом координації діяльності всіх служб, державних установ та структурних підрозділів громади.

Так, кілька місяців тому на базі відділу ЦНАП  запрацював профільний спеціаліст, який серед інших функцій здійснює підтримку переходу від військової служби до цивільного життя ветеранів та сприяє реалізації їх можливостей, прав, гарантій, пільг, а також індивідуальний соціальний супровід членів їх сімей та сімей загиблих (померлих) осіб, які здійснювали заходи з оборони та територіальної цілісності України, починаючи з 2014 року.

Фото без опису

З метою підвищення рівня соціального захисту цієї категорії населення, а також надання їй своєчасної та адресної психологічної допомоги, на базі Жашківської міської ради провели семінар-тренінг з посадовими особами, відповідальними за ветеранський напрямок в громаді та дотичними до розбудови ветеранської політики, і фахівцями, які надають послуги (соціальні, освітні, адміністративні, юридичні, медичні та ін.) учасникам бойових дій та їх родинам. Серед порушених тем:

- психоемоційні особливості реінтеграції ветеранів у Жашківській МТГ (психолог КНП «Жашківська БПЛ» Євген Стефанюк);

- впровадження пілотних проєктів щодо ветеранської політики та реінтеграції ветеранів у громаду (спеціаліст у справах ветеранів відділу ЦНАП Жашківської міської ради Анатолій Стельмах);

- особливості забезпечення ветеранів санаторно-курортним лікуванням в умовах війни та професійна адаптація ветеранів (головний спеціаліст Жашківського відділу УСНЗ Уманської РДА Леся Швець);

- працевлаштування, навчання та перенавчання ветеранів; грантові проєкти щодо відкриття власної справи (начальник Жашківського управління Уманської філії Черкаського обласного центру зайнятості Тетяна Щедріна);

- особливості надання безоплатної правничої допомоги ветеранам (в.о. завідувача сектору «Жашківське бюро правової допомоги» Уманського МЦ з надання БВПД Алла Лавренюк).

Фото без опису

Навчання відбувалося у формі живого діалогу, що дало змогу доповідачам та слухачам обмінятися досвідом роботи з цільовою категорією осіб та врахувати усі тонкощі у подальшому провадженні ветеранської діяльності на території Жашківської громади.

Фото без опису
 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь