A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Плющук В.О. назавжди попереду перших, навіки Герой! (ВІДЕО)

Дата: 08.02.2024 22:23
Кількість переглядів: 146

 Довгих 8 місяців вони чекали на зустріч та змогу гідно провести в останню дорогу свого сина і брата. І дочекалися…8 лютого Жашківська громада та Сніжківський старостинський округ (Ставищенська СТГ) прощалися з Героєм-земляком Владиславом Плющуком.
 

 Плющук Владислав Олександрович (26.04.1996 р.н.) народився і виріс у Жашкові. Закінчив 9 класів міської школи №3, здобув кваліфікацію електрозварювальника в Жашківському ПТУ №38. Після строкової служби в армії підписав контракт із ЗСУ на 6 місяців і був направлений в зону АТО. 

 Після повномасштабного вторгнення рф Владислав пішов добровольцем захищати Україну. Служив у військах, які завжди йдуть попереду перших. Матрос Плющук був сапером відділення механізованих мостів, інженерно-дорожнього взводу, інженерно-технічної роти групи інженерного забезпечення військової частини А0216. Діставши у бою поранення 20 березня 2023 року, лікувався в госпіталі м. Дніпро, потім у Луцьку, але не дочекався закінчення лікування і знову повернувся до своїх побратимів. Був веселим, щирим, товариським, подільчивим зі своїми побратимами, відповідальним, витривалим і принциповим у справі захисту Батьківщини.
 

 9 червня 2023 р. група захисників із 12 осіб сіли у броньований автомобіль та вирушили на важливе і складне завдання (мінувати позиції на стороні ворога). В них влучила ракета. Із того часу Владислав вважався зниклим безвісти за особливих обставин. І лише після проведення ДНК-експертиз, було підтверджено, що Владислав загинув 10.06.23 на Донеччині під час виконання бойового завдання. Останній спочинок воїн знайшов на рідній землі своєї мами – у с. Сніжки сусідньої громади. 
 

 Болюча та непоправна втрата для родини та усієї Жашківської громади, від імені якої висловлює співчуття близьким міський голова Ігор Цибровський, а разом з ним і депутатський корпус, виконавчий комітет та апарат виконкому Жашківської міської ради.
 

 Герой-земляк Плющук, який захищав наш мирний сон, наше життя тут, відважно віддав своє життя там, виконуючи найнебезпечніші та надскладні завдання. Дякуємо, цінуємо, гордимося та завжди пам'ятатимемо!

 Найвища шана та слава Герою-земляку Владиславу Плющуку!
 Вічна пам'ять…

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь