A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Дружині загиблого захисника України О.П. Братчука з Жашкова вручили державну нагороду (ВІДЕО)

Дата: 29.01.2024 16:50
Кількість переглядів: 322

 Іще одна нагорода знайшла свого Героя. Але, на жаль, посмертно…
 Відповідно до Указу Президента України № 488, орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено нашого земляка – захисника України Братчука Олександра Петровича, який вірно служив українському народові, добровільно поповнивши ряди ЗСУ із 25 лютого 2022 року. 

 

 Посмертну відзнаку за чоловіка отримала дружина Ніна Серафимівна. Урочисту й водночас скорботну місію виконали голова Уманської РВА Ігор Миклащук та голова Жашківської МТГ Ігор Цибровський, висловивши співчуття та вдячність родині за подвиг і вірну службу воїна Братчука.
 

 Олександр Петрович Братчук (14.12.1967 р.н.) був майстром – номером обслуги 2 мінометної батареї 1 механізованого батальйону. Відповідально виконував свої функціональні обов’язки, ніколи не залишав побратимів у боротьбі з підступним ворогом, користувався повагою та авторитетом. За висковий рівень військового мистецтва та відданість службі Олександра Петровича було відзначено нагрудним знаком «За взірцевість у військовій службі» ІІІ ступеня. 
 

 29.10.2022 р. під час штурмових дій противника на позиції підрозділу в районі активних бойових дій зник безвісти. І лише 10.12.2022 р. надійшло лікарське свідоцтво про смерть, що засвідчує факт смерті солдата, який вважався зниклим безвісти. 

 Олександр Братчук загинув під час захисту Батьківщини поблизу населеного пункту Павлівка Волноваського району, що на Донеччині. На 294-й день протистояння України російським загарбникам, в день свого 55-річчя, воїн повернувся додому в домовині, огорнутій стягом
 

 Щира повага і шана полеглому воїну за захист рідної землі!
 Подвиг О.П. Братчука житиме в народній пам'яті!
 Навіки слава Герою!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь