A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Рибаченко Ю.В. навіки буде взірцем героїзму та патріотизму (ВІДЕО)

Дата: 09.01.2024 21:11
Кількість переглядів: 555

 Він служив Українському народові вірою і правдою, до останнього подиху боровся за незалежність Батьківщини, її світле, щасливе майбутнє…
 

 Рибаченко Юрій Вікторович (26.05.1971 р.н.) – народився та провів дитинство у с. Острожани. Здобув фах електромеханіка у Тальянківському коледжі. Працював за професією в Острожанському радгоспі, потім у Жашківському цукровому заводі. Після одруження та переїзду в Жашків – завідувачем господарства в професійно-технічному училищі №38 (наразі ДНЗ «ЖАТПЛ»). Колеги, друзі, знайомі відгукувались про Юрія Вікторовича як відповідального працівника, веселого, щирого і доброго чоловіка, який і словом підтримає, і ділом допоможе. 
 

 Йому було 50, коли росія розпочала повномасштабне вороже вторгнення на українські землі. І чоловік, без вагань, свідомо змінив цивільне життя на військове, вступивши до лав роти охорони при 2 відділі РТЦК та СП, що базується в Жашкові. А вже за кілька місяців солдат Рибаченко боронив Україну в гарячих точках. Юрій Вікторович був навідником кулеметного взводу 1 стрілецького батальйону в.ч.  А2167 – в елітній бригаді Чорних Запорожців. Брав участь у боях за Чорнобиль, потім на Бахмутському напрямку. Одного дня, 24 січня 2023 р., зник безвісти – таку звістку отримали рідні від командування, але до останнього сподівалися на його повернення додому живим.  14 квітня 2023 р., під час відновлення позицій, було виявлено тіло солдата і за результатами експертизи підтверджено особистість Юрія Рибаченка. Встановлено, що 24.01.2023 р. наш земляк загинув – у результаті здійснення противником артилерійського обстрілу позицій підрозділу поблизу населеного пункту Вугледар Волноваського району Донецької області. 9.01.2024 р. вірний син України повернувся додому на щиті.
 

 У глибокій скорботі родина та вся Жашківська громада. Поділяють їхнє горе та висловлюють щирі співчуття міський голова Ігор Цибровський, депутатський корпус, виконавчий комітет і апарат виконкому Жашківської міської ради
 

 В нашій пам'яті та наших серцях, нинішніх і майбутніх нащадків, назавжди збережеться подвиг Героя-земляка, його безмежна відданість рідній землі, мужність. І ця пам'ять ніколи не згасне!
 

 Вічна шана і слава Рибаченку Ю.В…

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь