A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Галич В.О. народжений в незалежній Україні поліг за її незалежність (ВІДЕО)

Дата: 16.12.2023 22:40
Кількість переглядів: 1230

 Він служив вірою і правдою за Україну, за її волю, життя та майбутнє кожного українця, проте не зберіг своє…
 

 Галич Віталій Олександрович (18.07 2000 н.р.) ‒ народився й проживав у с. Конельська Попівка. Закінчив 9 класів Конельськопопівської загальноосвітньої школи та продовжив навчання в Уманському агротехнічному коледжі, де здобув спеціальність техніка-програміста. 
 

 Коли ворог розпочав на українській землі повномасштабну війну, Віталій не зміг спокійно залишатись вдома. Відчуваючи серцем, що він потрібен, попри відсутність досвіду строкової військової служби, молодий чоловік 2 листопада 2022 року добровільно підписав контракт на службу в ЗСУ. Служив в елітному підрозділі – окремому Президентському полку, куди відбирають кращих – мужніх, сильних духом і відданих
 

 Солдат Віталій Галич був номером обслуги 2 мінометного відділення, 2 мінометного взводу, 2 мінометної батареї, 2 механізованого батальйону військової частини А0222. Пройшов підготовку у військовому навчальному центрі й одразу в бій – за Батьківщину, спокій і безпеку близьких. У період несення служби було й поранення, лікування і знову в стрій, бо слова: «вірність Військовій присязі» ставив вище навіть за життя. Але на жаль 10.12.2023 23-річний захисник України загинув – під час виконання бойового завдання на Донеччині
 

 Сьогодні Віталій повернувся додому на щиті й українська земля навіки прийняла в обійми ще одного з кращих своїх синів. А жителі Жашківської громади схилили голови у глибокій скорботі та опустились перед Героєм-земляком на коліна. Поділяють горе рідних, друзів, побратимів й міський голова Ігор Цибровський, депутатський корпус, виконавчий комітет та апарат виконкому Жашківської міської ради.
 

 Добрий, щирий, поміркований, товариський – таким він залишиться у пам’яті рідних, односельців, тих, з ким зводило його життя. А для всіх нас -  Героєм, який поставив на паузу свої плани, приніс у жертву мрії заради збереження незалежності та цілісності країни, в якій народжений.
 

 Вічна Шана і Слава Герою Віталію Галичу!
 Не забудемо! Не пробачимо!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь