A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Пам’ять і повага: військовослужбовців Жашківської громади відзначили державними нагородами. (ВІДЕО)

Дата: 11.12.2023 16:30
Кількість переглядів: 478

 656 днів протистояння російській агресії вкотре демонструють витримку, мужність та героїзм українського народу. З перших днів повномасштабного вторгнення наші бійці виборюють свободу та мирне життя для всіх українців – від сходу до заходу, від півночі до півдня. А частина з них воює від початку проведення антитерористичної операції, із 2014 р. 
 

 За цей період Жашківська громада втратила чимало воїнів, яких ми називаємо Героями-земляками. Серед них і Майборода Андрій Вікторович, який із 2019 року захищав Батьківщину. Служив у 72 бригаді Чорних Запорожців гранатометником. Брав участь у бойових діях на території Попасної, Ірпеня, Броварів, Сєвєродонецька, Бахмута, Вугледару. На жаль, 24 січня 2023 р. Андрій Вікторович загинув на Донеччині. За виявлені мужність та героїзм під час захисту цілісності та незалежності України, відповідно до Указу Президента, Майбороду А.В. нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Посмертну нагороду за сина 7 грудня вручили батьку Віктору Івановичу голова Жашківської громади Ігор Цибровський та начальник 2 відділу Уманського РТЦК та СП, підполковник Валерій Коврик. 
 

 До Дня ЗСУ зі словами подяки за проявлену особисту мужність і самовіддані дії під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, посадовці вручили відомчу відзнаку Міністерства оборони України – медаль «За поранення» (важке) Онопрійчуку Ігорю Аркадійовичу із с. Сорокотяга. З 2014 р. чоловік брав участь в АТО/ООС. Одним із перших взяв до рук зброю й у час повномасштабного вторгнення росії. Сержант, командир відділення 92 бригади ЗСУ пройшов важкі бої на лінії Куп’янськ – Сватове. Отримав поранення, несумісне з подальшим продовженням служби. 
 

 Пишаємося земляками, які в час війни підтверджують свою мужність та патріотизм. 🤝Дякуємо батькам за гідне виховання синів і дочок України. 
 

 Вічна пам’ять полеглим!
 Шана, повага та вдячність живим!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь