A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Ковтун О.І. – назавжди Герой, що боронив Україну до останнього подиху (ВІДЕО)

Дата: 08.12.2023 23:51
Кількість переглядів: 852

 Він присягав ніколи не зрадити українському народові і не зрадив! Обіцяв непохитно стояти на сторожі її свободи і незалежності. І дотримав слова, на жаль ціною життя…
 

 Старший лейтенант Ковтун Олександр Ігорович (19.10.2000 р.н.) – народився і проживав у Жашкові. Навчався у міській школі №3, займався спортом, відвідував секцію з «Дзюдо». З дитинства мріяв стати військовослужбовцем, тож після закінчення 9 класу вступив до Київського військового ліцею ім. Івана Богуна. Опісля, у 2018 р., до Національної Академії Національної Гвардії України на факультет «державна безпека». На 3 курсі проходив стажування у бригаді нацгварії м. Маріуполь. А на 4 курсі його навчання в Україні розпочалась повномасштабна війна і Олександр разом з іншими військовослужбовцями вийшов захищати Гостомель, гідно прийнявши бій. Достроково отримав погони офіцерів і приступив до військової служби в Черкаській військовій частині Нацгвардії України. 

 Старший лейтенант Ковтун виконував бойові завдання в складі спецпідрозділів у різних точках України. Пройшов і Бахмут і Херсон. Завжди відзначався як один із кращих, відданих і мужніх захисників України, для яких кожен рядок Військової присяги мав надважливе значення. 6 серпня 2023 р. життєвий і бойовий шлях офіцера військової частини А 0504 обірвався на Херсонщині під час захисту Батьківщини.
 

 Непоправна втрата для рідних, друзів, побратимів та усієї Жашківської громади. Розділяють біль втрати та висловлюють щирі співчуття всім, хто знав, любив і поважав Олександра Ігоровича, міський голова Ігор Цибровський, депутатський корпус, виконавчий комітет та апарат виконкому Жашківської міської ради.
 

 Немає таких слів, яких було б достатньо, щоб описати повністю ту силу, велич і самопожертву Героя, який залишається навічно в бою, щоб тільки його народ зберіг волю та здобув перемогу.Хай сльози, які були сьогодні, хай мовчання, яке звучить гучніше, ніж будь-які слова, хай наша шана, яка є абсолютно щирою, скаже всім, наскільки ми вдячні нашим захисникам і захисницям, чиє життя стало життям України. 
 

 Вічна пам’ять і Слава Герою-земляку О. Ковтуну

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь