A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Євчук Ю.Р. віднині у Небесному батальйоні Жашківщини (ВІДЕО)

Дата: 07.12.2023 16:31
Кількість переглядів: 823

 Кожен загиблий воїн – це новий шрам на наших серцях… На жаль, ми отримали ще один разом зі страшною звісткою про обірваний бойових шлях Героя-земляка Юрія Євчука із Сорокотяги. 
 

 Євчук Юрій Романович (22.02.1970 р.н.) – народився в с. Сорокотяга. З дитинства любив музику, грав на гітарі та баяні, співав у вокально-інструментальному ансамблі ще зі школи. У 1987 р. закінчив Сорокотязьку школу, потім – Уманське професійно-технічне училище, строкову військову службу пройшов в елітних військах морської піхоти. Створив сім'ю, разом з дружиною Людмилою народили та виховали двох прекрасних синів, діждали онуків, яких дідусь любив понад усе. 
Все життя Юрій Романович працював на культурній ниві. В Сорокотязькому сільському будинку культури: з 1996 по 2000 рік – директором, з 2001 по 2005 роки – художнім керівником, далі – звукооператором в Жашківському районному будинку культури та БДЮТ. І тут показав себе людиною слова і діла, цінним працівником і добрим товаришем. 
 

 З початку повномасштабного вторгнення плани та світогляд Юрія Романовича змінились і він одним із перших прибув до військкомату добровольцем. Сержант Євчук був командиром 3 механізованого відділення 1 механізованого взводу 1 механізованої роти 2 механізованого батальйону військової частини А 4712. У захисті Батьківщини проявляв виключно мужність і героїзм. З липня 2023 року Юрій Євчук вважався зниклим безвісти. Родина, друзі до останнього сподівалися, що він живий і їхня зустріч буде радісною. Але на жаль днями вони отримали жахливу звістку про те, що 27.07.2023 р. Юрій Романович Євчук загинув поблизу населеного пункту Роботине Пологівського району Запорізької області. 
 

 Розділяють біль втрати та висловлюють щирі співчуття всім, хто знав і любив Героя-земляка, міський голова Ігор Цибровський, депутатський корпус, виконавчий комітет та апарат виконкому Жашківської міської ради. 
 

 Жодними словами не втамувати пекучий біль і не загоїти рани в душі рідних, друзів, бойових побратимів. Безжальна війна забрала не лише його життя, а й мрії, майбутнє. Але завдяки його відданості та героїзму Україна матиме майбутнє!
 

Ми завжди пам'ятатимемо завдяки кому живемо у вільній країні!
 Світла пам'ять та вічна Слава Герою!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь