A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Якщо Ви прийняли рішення повернутись до України…

Дата: 28.11.2023 12:22
Кількість переглядів: 468

Фото без опису

Якщо Ви прийняли рішення повернутись до України, під час підготовки до переїзду Вам необхідно підготувати особисті документи та документи членів Вашої родини.

Насамперед, необхідно перевірити, чи є дійсними документи, які дають право на в’їзд в Україну. Це паспорт громадянина України для виїзду за кордон, проїзний документ дитини.

УВАГА! З 2015 року видається паспорт громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм. Однак відповідно до «Прикінцевих положень» Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» та постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження зразка бланка, технічного опису та Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, його тимчасового затримання та вилучення» паспорт громадянина України для виїзду за кордон, оформлений та/або виданий на підставі документів, поданих до 1 січня 2015 року, є чинним протягом строку, на який його було видано.

УВАГА! З 1 жовтня 2016 року проїзний документ дитини виключено із переліку документів, що дають право громадянину України на виїзд з України і в’їзд в Україну. Однак документи, видані до цієї дати є дійсними.

Оскільки вирішення багатьох життєвих питань, що стосуються Вашого повернення в Україну, прямо залежить від Вашого резидентського статусу (резидент України чи нерезидент), необхідно визначити свій статус. Ви можете самостійно визначити свій резидентський статус стосовно України.

Так, відповідно до діючого законодавства України громадянин України вважається таким, який постійно проживає за кордоном, якщо в паспорті громадянина України є запис про виїзд на постійне проживання за кордон із зазначенням держави виїзду. Тобто, у цьому випадку Ви подавали заяву в Україні про виїзд на постійне проживання за кордон або під час перебування за кордоном подавали заяву до дипломатичного представництва чи консульської установи України про залишення на постійне проживання за кордоном.

У всіх інших випадках (наприклад, виїзд з метою працевлаштування за кордоном тощо), незалежно від строку проживання за кордоном, громадянин України вважається таким, який тимчасово перебуває за межами України, тобто є резидентом України.

 

 

Жашківський сектор УДМС у Черкаській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь