A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Напрацьовано алгоритм роботи в критичних ситуаціях і перевірено готовність всіх служб до роботи в холодну пору

Дата: 17.10.2023 11:14
Кількість переглядів: 271

Україна входить в осінньо-зимовий період. За різними оцінками, ця зима може бути не менш, а то і більш, складнішою за минулу. У Жашківській міській територіальній громаді, під керівництвом і чітким контролем міського голови Ігоря Цибровського,  готуються до розвитку будь-яких подій, що можуть призвести до порушення нормальних умов життєдіяльності населення. 

Фото без опису
В межах цієї підготовки, минулого тижня проведено огляд сил та засобів цивільного захисту з питань організації реагування на надзвичайні події та ситуації, характерні для осінньо-зимового періоду 2023/2024.  Керманич громади спільно з фахівцями 20 ДПРЧ 5 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Черкаській області, Жашківської філії ВСП «Уманські енергетичні мережі» ПАТ «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО», відділу поліції №1 Уманського РУП ГУНП в Черкаській області, Жашківського відділення АТ «ЧЕРКАСИГАЗ» та Жашківського ВУЖКГ перевірили стан готовності до осінньо-зимового періоду та проаналізували виклики торішньої зими, що можуть зашкодити стабільній життєдіяльності громади цьогоріч. Зокрема й внаслідок руйнування об’єктів паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства (порушення сталого функціонування систем тепло-, газо-, водопостачання та водовідведення через відсутність енергоносіїв та знеструмлення населених пунктів) та транспортної інфраструктури (ускладнення дорожнього руху), спричиненого веденням бойових дій чи несприятливими погодними умовами.

Фото без опису

Опрацювали питання щодо резерву засобів аварійного електроживлення, запасу обладнання, матеріалів, необхідних для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Загалом всі служби готові до взаємодії та реагування на події різного роду та, зокрема за призначенням, укомплектовані технічними засобами та спеціалізованим транспортом. 

Фото без опису
Підготувалися в Жашківській громаді й до боротьби з негодою. Для належного утримання вулично-дорожньої мережі міста та сіл у зимовий період в Жашківському ВУЖКГ у стані готовності 9 одиниць техніки, в достатній кількості (1050 тонн) посипкового матеріалу, укомплектований штат кваліфікованих водіїв і трактористів, розроблено схему руху по дорогах для оптимального використання снігоприбирального транспорту. Налагоджена співпраця й з місцевими сільгоспвиробниками, які долучаються до упорядкування доріг в селах, на землях яких господарюють. На випадок перебоїв, відсутності електроенергії, підприємство забезпечене дизель-генератором (100 кВт) та двома генераторами (8 кВт і 3 кВт).

Фото без опису 
Підсумовуючи, Ігор Цибровський зауважив, що лише завдяки спільним зусиллям і повному взаєморозумінню вдасться пережити й другу зиму в умовах війни: «Ще раз наголошую – ми повинні оперативно та злагоджено реагувати на будь-які критичні ситуації, які можуть виникнути. Для цього нам потрібна максимальна взаємодія та відповідальність кожного на своїй ділянці роботи».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь