Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Відійшов у вічність Гончаров М.І… Співчуваємо

Дата: 16.10.2023 18:41
Кількість переглядів: 337

Фото без опису

16.10.2023 перестало битися серце непересічної, яскравої та шанованої на Жашківщині і за її межами особистості – Михайла Івановича Гончарова.  

Михайло Іванович народився 24 травня 1951 р. в білоруському селі Готовець, що в Могилівській обл. Закінчивши школу, працював різноробочим у місцевому радгоспі, а потім проходив службу в збройних силах. Після демобілізації Михайло Гончаров вирішив здобути вищу освіту та став студентом зооінженерного факультету Української сільськогосподарської академії.

Після направлення за розподілом працював старшим зоотехніком у радгоспі села Лелів Чорнобильського району, а потім ще чотири роки головним зоотехніком Томашпільського бурякорадгоспу, що на Вінничині.

У Жашківський район разом з дружиною переїхали у 1982 році. У Березинському бурякорадгоспі на посаді головного зоотехніка опікувався галуззю тваринництва два роки. А у 1984 молодого енергійного фахівця запросили очолити колгосп «Прогрес» у с. Нагірна. Тут він розкрився як справжній керівник – мудрий і далекоглядний. За його ініціативи в селі запрацював потужний відгодівельний свинокомплекс, зведено чимало господарських приміщень, тракторний стан, заасфальтовано значну частину доріг, придбано нову техніку, запроваджувались новітні технології на полях і фермах, розвивалася соціальна інфраструктура села та поліпшувався добробут селян. Навіть у непрості часи становлення молодої незалежної України господарство під його керівництвом було серед кращих у районі. Тож призначення М. Гончарова у 1999 р. головою Жашківської районної адміністрації лише підтвердило його авторитет, уміння господарювати, працювати з людьми та розв’язувати питання. Чоловік дуже добре розумівся на людях і зумів підібрати відповідальних і фахових керівників служб, структурних підрозділів, установ і організацій, які спроможні були виконувати складні завдання. Завдяки його умілому керівництву район не втратив позицій у промисловості, сільському господарстві, освіті, медицині тощо. Після завершення каденції у 2004 р. він успішно зайнявся підприємницькою діяльністю. Проте його досвід був потрібний, тож упродовж  2010-2011 рр. він очолював Монастирищенську райдержадміністрацію.

І на заслуженому відпочинку чоловік не сидів без діла, віддавався родині, полюбляв вудити рибу, а найбільше сидіти за шахівницею.

Михайло Гончаров своїми добрими справами залишив помітний слід в історії нашого краю, був взірцем для багатьох людей, а для родини – опорою, люблячим і турботливим батьком, дідусем і чоловіком. Низько схиляють голови у скорботі та висловлюють співчуття рідним і близьким з приводу важкої втрати міський голова Ігор Цибровський, депутатський корпус, виконавчий комітет та апарат виконкому Жашківської міської ради.

На 72 році його життя обірвалося. Але добрий світлий спомин про М.І. Гончарова залишиться та житиме в серця тих, хто знав, любив і поважав цю людину.

Вічна та світла пам’ять…

 

Прощання з Михайлом Івановичем відбудеться завтра, 17.10.2023. О 10:00 – заупокійна служба в Жашкові за адресою, де проживав покійний. Останній спочинок він знайде на Тетіївщині – батьківщині своєї дружини.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь