A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Завдяки ЗСУ продовжуємо дбати про розвиток і виховання дітей (ВІДЕО)

Дата: 14.09.2023 17:43
Кількість переглядів: 680

 Діти – наше майбутнє, продовження не тільки нас самих, нашого роду, а й нашої держави. І як би там не було, що б ми не робили, людство завжди прагне одного – зробити світ кращим для своїх нащадків. І наші захисники, йдучи на війну, боронячи Україну від російської навали, всі як один кажуть – воюють насамперед за щасливе й безхмарне майбутнє молодого покоління.  Натомість завдання влади – у тилу дбати про майбутнє наших дітей, передусім їхнє здоров'я, психоемоційний стан та всебічний розвиток. І фізичне виховання відіграє тут не останню роль. А хорошою мотивацією для занять спортом є наявність відповідних локацій. Тому у Жашківській громаді міський голова Ігор Цибровський, депутати, відділ освіти продовжують віднаходити можливості для покращення спортивної інфраструктури та залучення до активного, здорового способу життя молодого покоління. 
 

 Відрадно, що в цьому напрямку працюють і депутати Черкаської обласної ради, а серед них – директор з виробництва ТОВ «Нові продукти Україна» Віктор Погорілий. Саме за його сприяння та інших солідарних депутатів у 2021 році з обласного бюджету було виділено 1 115 740 грн (94 % від загальної вартості проєкту) на будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям у Жашківському опорному ліцеї №2. Кошти у вигляді обласної субвенції передбачають співфінансування з місцевим бюджетом. Тож після детального вивчення цього питання головою та депутатами Жашківської міської ради, зокрема членами бюджетної комісії у складі Олени Хоменко, Олександра Косенюка, Михайла Котка, Тамари Карпович, Таїсії Федоренко, Геннадія Онищука та Людмили Мазур, було рекомендовано винести його на розгляд сесії. У результаті депутатами прийнято позитивне рішення про співфінансування та виділено з бюджету громади 65 740 грн (6% ). На жаль, у 2022 р. будівництво було призупинено у зв’язку із прямою збройною агресією рф. А у 2023 р.  –  роботи відновлено та завершено, на що було затрачено 1 348 151 грн, у тому числі за сприяння депутатів облради (як субвенція) 800 000 грн (59 %) та кошти громади 548 151 грн (41%). В цілому на спорудження цього спортивного осередку спрямовано 2 463 891 грн, із них 1 850 000 грн (75%) – субвенція з обласного бюджету, 613 891 грн (25%) – кошти громади. 
 

 У Жашківському ліцеї №2, що в мікрорайоні цукрозаводу, сьогодні навчається 221 учень із Жашкова, Сорокотяги, Вільшанки та Марійки. Ліцеїсти є активними учасниками, призерами та переможцями змагань різних рівнів. Окрім того, на базі закладу успішно працює СК «Жашківська громада», де виховуються юні футболісти. Але за відсутності належної інфраструктури проводити повноцінні заняття, а тим паче приймати змагання, тут не було змоги. Наразі проблему вирішено, довгоочікуваний проєкт реалізовано та урочисто відкрито. 
 

 І на 568-й день війни ворогу не вдається нас зламати! Ми довели, що українці – сильна, потужна, єдина нація, яка гідно дає відсіч агресорам, працює і навчається, щоб у нашої держави було світле майбутнє, щоб діти зростали вільними, освіченими, здоровими та фізично-розвиненими.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь