A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Коваленко Ю. здійснив подвиг в ім’я любові до рідної землі (ВІДЕО)

Дата: 13.09.2023 23:50
Кількість переглядів: 1222

 Великий подвиг – згинути в боротьбі, не дезертирами, не нейтральними, не замішаними в юрбі страхополохами! Не бракувало звитяги та завзяття, жертовності, сміливості та патріотизму Коваленку Юрію, який віддав своє життя заради нової України. 
 

 Коваленко Юрій Олександрович (11.01.1986 р.н.) – народився та виріс у с. Хижня (Жашківська МТГ). Навчався в Хижнянській середній школі, яку закінчив у 2003 р. із золотою медаллю. Здобув вищу освіту в Інституті інформаційних технологій та комунікацій. Проживав у м. Київ і працював у фармацевтичній компанії Delta Medical. Жив цивільним розміреним життям, будував плани на майбутнє, дбав про свою родину, був гордістю і опорою близьких. 

 Та коли в Україну прийшла біда, свідомо вирішив – має стати її захисником. «Хто, як не я!» - сказав рідним і 28.09.2022 р. добровільно вступив у лави ЗСУ. Пройшов конкурсний відбір у 47 штурмову бригаду «Магура». Проходив професійне навчання у Словаччині та Німеччині. З червня 2023 р. брав участь у контрнаступі – прориві російської оборони на Запоріжжі від Оріхова до Малої Токмачки вздовж лінії фронту в напрямку м. Токмак. За мужність при виконанні бойового завдання – встановлення прапора України над н.п. Роботине Пологівського р-ну Запорізької обл. був нагороджений бойовим шевроном «Магура».

 На жаль, 1.09.2023 р., під час виконання бойового завдання, пов'язаного із захистом Батьківщини, наш земляк героїчно загинув. Старший солдат Коваленко Юрій, старший стрілець-оператор механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти механізованого батальйону в.ч. А4699  проявив виключні мужність та героїзм, до останнього залишився вірним Військовій присязі та Українському народові.

 Осиротіла родина, в жалобі громада… Поділяють горе рідних, друзів, побратимів та висловлюють їм щирі співчуття міський голова Ігор Цибровський, депутатський корпус, виконавчий комітет і апарат виконавчого комітету Жашківської міської ради.

 Слава і вдячна пам’ять про Юрія Коваленка житиме з нашою свободою разом, серед народу нашого однині і довіку!
 Герої не вмирають!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь