Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Коли влада і бізнес спільно інвестують в майбутнє дітей (ВІДЕО)

Дата: 07.09.2023 17:43
Кількість переглядів: 618

 Найбільшим структурним підрозділом Жашківської міської ради є відділ освіти.  Він же потребує і вагомих капіталовкладень для належної організації освітньо-виховного процесу та створення комфортних умов для його учасників. Війна вносить свої корективи, змушує акумулювати кошти та спрямовувати їх на першочергові потреби, а це наразі безпека держави, населення, зокрема дітей. Тому в Жашківській громаді продовжують інвестувати в юне покоління. Про що свідчать проведені капітальні та поточні ремонтні роботи в школах і дитсадках у рамках підготовки до нового навчального року. 
 

Серед закладів, які потребували господарського ока та руки – Соколівський ЗДО (ясла-садок) «Ромашка», який налічує близько 50 вихованців із Соколівки, Острожан, Конельської Попівки, Конельських Хуторів та Нестерівки із сусідньої громади. Наповненість закладу вимагає збільшення його потужностей. Але застаріла та неефективна система опалення, утворення плісняви та грибка, постійні проблеми з водопровідно-каналізаційною мережею створювали небезпеку захворювань у першу чергу для вихованців і відповідно й колективу. Самотужки виправити ситуацію органу місцевого самоврядування складно, оскільки дбати потрібно про всі заклади, а їх наразі 40. Але коли влада і бізнес думають та працюють разом – результат не змушує себе довго чекати навіть у воєнний час! Ці слова завжди актуальні, коли мова про керівників ПОП «Соколівка» Володимира та Олександра Косенюків, які, як депутати міської ради, розуміють місцевий бюджет і володіють інформацією про нього, та, як соціально-відповідальні аграрії, беруть активну участь у дофінансуванні перспективних проєктів. Ба більше, коли мова про дітей – стають ініціаторами та спонсорами багатьох власних ідей. Тому Соколівка і є одним із тих населених пунктів громади, де кожна справа увінчується успіхом, бо ведуть свою діяльність за принципом: «Працюємо, заробляємо – значить віддаємо та розвиваємо!». 

Відповідно й налагоджені партнерські взаємини з очільником громади Ігорем Цибровським, у співпраці з яким вдається не просто виконати окремі, нагальні, роботи в закладі дошкілля, а й реалізувати масштабний проєкт щодо його модернізації задля навчання в комфортних умовах та фізичного розвитку вихованців – частково за кошти бюджету та повне дофінансування бізнесу. 
 

Єдність – це завжди шлях до перемоги, як на освітньому чи будь-якому іншому фронті, так і на передовій!» – підсумував Ігор Цибровський.
(ДЕТАЛІ У ВІДЕО)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь