A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Перший дзвоник покликав у країну знань

Дата: 01.09.2023 14:30
Кількість переглядів: 210

Фото без опису

День знань – одне із головних свят року – урочисте, хвилююче, відповідальне. Разом із тим, це свято об’єднує всю громаду – від найменших, тих, хто вперше пішов до школи чи садочку, і тих, хто стоїть на порозі дорослого життя. Крім того, це свято всіх учителів, вихователів, батьків, бабусь і дідусів, які з хвилюванням та гордістю збирали і проводжали рідних чад до закладів освіти. 

Фото без опису

Сьогодні у школах Жашківської громади відбулися святкові лінійки, на яких перший дзвінок сповістив учасникам освітнього процесу про початок нового навчального року. Гостинно відчинили свої двері для учнів та вихованців 14 закладів загальної середньої освіти, 16 закладів дошкільної освіти та 1 позашкільний заклад, які працюватимуть за традиційном форматом – в режимі офлайн. Для досягнення такого результату Жашківська міська рада, під керівництвом та чітким контролем Ігоря Цибровського, депутати, відділ освіти плідно попрацювали як над створенням безпечного освітнього простору, спрямувавши на це з місцевого бюджету близько 7 млн. грн, так і над покращенням умов перебування дітей в закладах, виділивши понад 5 млн. грн на проведення капітальних і поточних ремонтів. Тісно співпрацювали і з педагогічними колективами, батьками, небайдужими підприємцями – кожен в міру своїх можливостей доклав зусиль, щоб наші діти могли знову сісти за парти, а не за ґаджети. Тому щира вдячність всім, хто працював на цей результат, а передусім – Збройним Силам України за цю можливість!

Фото без опису

Наразі освітній процес для 3447 учнів шкіл (що на 4 дитини більше, ніж у минулому році) забезпечуватимуть 421 учитель, для 678 вихованців дитсадків – 118 педагогічних працівників. До першого класу пішли 293 дитини, а от випускників 2022-2023 навчального року маємо 191 учень. 

Фото без опису

І хоч початок нинішнього навчального року має гіркий присмак, діти мають приступати до навчання з вірою у своє майбутнє та своєї країни, пишаючись тим, що ми, українці, – незламні та нескорені! Тому перші уроки, з яких починалися заняття мали патріотичне спрямування.
Разом тримаємо стрій та прямуємо до Перемоги!

Фото без опису

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь