A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Дітям, які своєчасно не отримали щеплення проти кору, потрібно його надолужити! (ВІДЕО)

Дата: 01.09.2023 18:03
Кількість переглядів: 743

В Україні восени прогнозується високий ризик спалаху кору, тому із 17 липня в країні триває загальнонаціональна кампанія з "наздоганяючої вакцинації" дітей проти кору, які пропустили щеплення, зокрема через активні бойові дії або карантин у зв’язку з коронавірусною хворобою.  
 

Наразі країна повністю забезпечена вакциною КПК (проти кору, епідемічного паротиту та краснухи) для проведення цієї вакцинальної кампанії, що в результаті допоможе сформувати повноцінний імунітет проти цих трьох типів інфекційних захворювань. 
 

В Жашківській міській територіальній громаді щеплення можна отримати у педіатра або сімейного лікаря КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Жашківської міської ради». Особливо це актуально для дітей шкільного віку, які планують відвідувати навчальні заклади, оскільки рішенням засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Черкаської ОВА від 14 липня 2023 року Протокол №11 - рекомендовано органам місцевого самоврядування, керівникам управлінь, відділів освіти територіальних громад, закладів освіти забезпечити виконання вимог статей 12, 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» в частині організації заходів щодо недопущення до очної форми навчання дітей, які без поважних причин не отримали щеплення відповідно до Календаря в т.ч. проти кору.
 

Нагадуємо, що захворювання на кір викликає тяжкі наслідки, в тому числі летальні. Ліків від хвороби не існує, тому найкращий спосіб захистити себе та інших — це вакцинація.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь