Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Центр первинної медико-санітарної допомоги нагадує про необхідність щеплення дітей!

Дата: 04.08.2023 12:33
Кількість переглядів: 680

 З 17 липня 2023 року в Україні та Черкаській області розпочато наздоганяючу імунізацію дітей віком до 18 років від кору, паротиту та краснухи. На даний час у КНП «ЦПМСД Жашківської міської ради» сформовано списки дітей, які підлягають імунізації
 

Тому звертаємося до батьків та опікунів дітей зазначеної вікової категорії як найшвидше прийти до свого сімейного лікаря. Наразі в нашому регіоні потрібно вакцинувати щонайменше  757 таких дітей, і допоки це не буде зроблено, ми матимемо ризик повноцінного спалаху кору. Тож важливо, аби діти отримали захист до початку навчального року, і зараз для цього створено всі умови: в наявності якісна європейська сертифікована вакцина  М-М-Р ІІ, виготовлена за технологією корпорації «Мерк Шарп енд Доум Корп»  м.Уайтхауз Стейшен, штат Нью –Джерсі, 08889,США.
 

 Перелік протипоказань до вакцини проти кору невеликий. В Україні відповідно до світових стандартів він навіть не включає легкі застуди  з температурою до 380С.
 

 Поряд з тим, привертаємо увагу до того, що кір дуже швидко передається від хворої людини повітряно-крапельним шляхом, тобто під час вдихання найдрібніших капель слизу які потрапили в повітря під час чхання, кашлю або розмови хворого. 9 з 10 невакцинованих людей, що контактують із хворим, можуть інфікуватися. Вірус кору може зберігати заразність в повітрі та на поверхні до 2 годин після того, як хвора людина залишила приміщення. 
 

 Крім того наголошуємо, що Рішенням засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Черкаської ОВА від 14 липня 2023 року Протокол №11 - рекомендовано органам місцевого самоврядування, керівникам управлінь, відділів освіти територіальних громад, закладів освіти забезпечити виконання вимог статей 12, 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» в частині організації заходів щодо недопущення до очної форми навчання дітей, які без поважних причин не отримали щеплення відповідно до Календаря в т.ч. проти кору.
 

 Для того, щоб отримати щеплення варто лише звернутися до свого сімейного лікаря!

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь