Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Архіпастирський візит у Жашків (ВІДЕО)

Дата: 02.08.2023 16:47
Кількість переглядів: 762

 День 29 липня для вірян Православної Церкви України Жашківської громади став особливим. Із архіпастирським візитом Свято-Покровську парафію у місті Жашків відвідав архієрей Православної Церкви України, Голова військового духовенства всієї України, митрополит Черкаський та Чигиринський Іоан. Високопреосвященнішого Владику, за українським звичаєм, хлібом-сіллю зустріли настоятель парафії протоієрей Юрій Пришлюк і парафіяни громади, а також священнослужителі Жашківського благочиння ПЦУ.
 

 На Алеї Слави Героїв у цей день Владика Іоан у співслужінні духовенства Жашківського благочиння разом із вірянами міста та сіл, за участі міського голови Ігоря Цибровського та небайдужих до долі української церкви меценатів, звершили заупокійну молитву за полеглих захисників України.
 

Опісля відбулося освячення образу Покрови Пресвятої Богородиці, спорудженого за ініціативи та коштом керівників Благодійної організації «Благодійний Фонд сім’ї Вусик «Родина» Сергія та Віктора Вусиків, які власне свого часу й збудували Покровський храм у місті. Тож принагідно, з благословення Блаженнійшого Митрополита Епіфанія, Владика Іоан вручив орден Святого Великомученика Георгія Переможця Сергію Вусику та подякував благодійникам і безпосередньо міському голові Ігорю Цибровському за добрі справи на користь громади, які сприяють єднанню людей у воєнний час, укріпленню нашої віри в Перемогу та утвердженню української церкви в Україні.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь