Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Кричфалуший І.В. до останнього залишився вірним присязі військового (ВІДЕО)

Дата: 14.07.2023 18:50
Кількість переглядів: 1876

Він назавжди  залишиться прикладом патріота, воїна, чоловіка. І назавжди житиме в наших серцях. Завдяки таким, як Іван Кричфалуший, Україна і досі вільна та незалежна.
 

Іван Вікторович Кричфалуший (7.07.1996 р.н.) – народився та зростав у Жашкові, у 2013 р. закінчив міську спеціалізовану школу №1. Навчався в коледжі ресторанного господарства при Національному університеті харчових технологій, який закінчив у 2016 р та отримав фах кухаря-технолога.  Того ж року восени призваний на строкову службу до лав ЗСУ, після проходження якої у 2017 р. виявив бажання продовжити військову службу за контрактом. За ці 3 роки Іван Вікторович проявив себе як відповідальний, рішучий воїн, брав участь у захисті незалежності та цілісності України в зоні АТО/ООС. У 2020 р. звільнився та присвятив себе сім’ї. Жив і працював у Києві. 
 

У березні 2022 р., після широкомасштабного вторгнення росії в Україну, Іван Вікторович був мобілізований. Молодший сержант з позивним «Крішна» брав участь у звільненні Харківщини та Донеччини. Воював на Авдіївському та Харківському напрямках у складі розвідувального взводу 2-го механізованого батальйону військової частини А 0222. За час війни отримав дві контузії. За професійне та успішне виконання особливих завдань Іван Вікторович нагороджений відзнакою «Знак пошани» та почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Української армії «Золотий хрест».
 

8.07.2023 р., при виконанні бойового завдання Іван Кричфалуший загинув під час мінометно-артилерійського обстрілу в районі населеного пункту Авдіївка Донецької обл.

13 липня Жашківська громада прощалася з полеглим земляком, прихиливши коліна. У молодшого сержанта залишились батьки, дружина, син та брат. Поділяють їхнє горе та висловлюють щирі співчуття з приводу непоправної втрати міський голова Ігор Цибровський, депутатський корпус, виконавчий комітет і апарат виконавчого комітету Жашківської міської ради.  
Вічна слава Герою! 
Назавжди в строю! Назавжди в народній пам'яті!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь