Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

У Жашківській громаді проведено виїзну вакцинацію від правця, дифтерії та COVID-19 (ВІДЕО)

Дата: 07.07.2023 13:08
Кількість переглядів: 700

 COVID-19 продовжує вражати населення, а поряд із цим в умовах воєнного стану суттєво зростають ризики інфікування збудниками правця та дифтерії. Єдиним ефективним засобом захисту була і залишається вакцинація – наголошують фахівці. Особливо це стосується людей літнього віку та осіб з хронічними захворюваннями.
 

Тому ДУ «Черкаський ОЦКПХ МОЗ» спільно з закладами охорони здоров’я, за підтримки органів місцевого самоврядування, організовує виїзні вакцинальні кампанії, передусім у сільські населені пункти, де люди активно займаються сільськогосподарською діяльністю, а отже є вразливою категорією населення.
 

У рамках цієї кампанії фахівці Черкаського обласного ЦКПХ спільно з фахівцями Жашківського міськрайонного відділу Центру та колегами КНП «ЦПМСД Жашківської міської ради» за підтримки Жашківської міської ради та безпосередньо міського голови Ігоря Цибровського, 27 червня організували проведення виїзної вакцинації жителів Соколівки та навколишніх сіл громади.
 

Одночасно зі щепленням профільні спеціалісти проводили обстеження людей, вимірювали тиск, рівень цукру, надавали консультації щодо стану здоров’я та профілактування недуг, пояснювали важливість щеплень.
В ході зазначеного заходу було проведено щеплення 48 особам, з яких – 6 від COVID, 42 від дифтерії та правцю (комбінована вакцина АДПм).
 

Планується, що такі виїзди триватимуть надалі та будуть здійснені й в інших населених пунктах. За дієву співпрацю, спрямовану на збереження здоров’я жителів громади, міський голова Ігор Цибровський особисто подякував фахівцям, підкресливши важливість вакцинації в умовах сьогодення та наближення послуги до сільського населення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь