Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Солдат Коберник О.Д. повернувся додому «на щиті» (ВІДЕО)

Дата: 30.06.2023 20:25
Кількість переглядів: 1305

 Олександр Коберник. Так звали загиблого захисника, з яким сьогодні попрощалася Жашківська громада. Йому було 48 років.
 

Олександр Дмитрович Коберник (23.01.1975 р.н.) народився у Жашкові, закінчив міську загальноосвітню школу №4, здобув освіту працівника культури і присвятив себе музичному мистецтву. Працював художнім керівником Червонокутського, Сорокотязького будинків культури у Жашківському районі, директором міського будинку культури в мікрорайоні Цукрового заводу, музикантом в закладах громадського харчування. Без культури та творчості Олександр Дмитрович не уявляв свого життя. Але коли на східну частину України увірвалися окупанти – змінив цивільний одяг на військову форму та став у стрій. Був учасником антитерористичної операції/операції об’єднаних сил. І в час повномасштабного вторгнення російської федерації на українські землі не стояв осторонь, поповнив ряди ЗСУ по мобілізації. 
 

Солдат Коберник був водієм зенітно-артилерійського взводу мотопіхотного батальйону однієї з механізованих бригад ЗСУ, який гідно виконував військовий обов’язок, виявляв мужність, патріотизм, вірність військовій присязі. 25.06.2023 р. Олександр Дмитрович загинув, захищаючи волю та незалежність України. 
 

У бійця залишилися дружина, сини, сестра, близькі, друзі, які сьогодні разом із громадою провели Героя на вічний спочинок. Поділяють їхнє горе та висловлюють щирі співчуття з приводу непоправної втрати міський голова Ігор Цибровський, депутатський корпус, виконавчий комітет і апарат виконкому Жашківської міської ради.
 

Ми ніколи не забудемо, як дорого коштує мирне небо над головою! Ми ніколи не пробачимо російським загарбникам тих жертв і страждань, які вони принесли на нашу землю. Ми пам’ятаємо кожного, хто віддав своє життя, захищаючи Батьківщину! Герої не вмирають!
 

 Вічна пам’ять і слава Кобернику Олександру Дмитровичу…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь