Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Жашківчанин Ярослав Черниш – чемпіон Європи у складі збірної України з футболу!

Дата: 19.06.2023 14:45
Кількість переглядів: 1126

Фото без опису

Команда паралімпійської збірної України з футболу, до складу якої входить керівник гуртка «Легка атлетика» Жашківського ДЮКФП Ярослав Черниш, здобула золоті медалі на континентальній першості серед гравців з вадами ОРА.

Чемпіонат Європи 2023 проходив з 27 травня по 12 червня в м. Орістано, Італія. Упродовж матчів українські футболісти посіли перше місце у групі В, де перемогли команди Німеччини (8:2), Шотландії (8:2) та Ірландії (6:2). У півфіналі «синьо-жовті» обіграли Іспанію (4:2), а у вирішальному поєдинку розгромили Англію (3:0).

Зазначимо, що чемпіоном Європи паралімпійська збірна України стала вшосте в історії (1999, 2002, 2010, 2014, 2023). Також українська команда є чинним переможцем чемпіонату світу, який також вигравала шість разів (2001, 2003, 2009, 2013, 2017, 2022).

Приємно відмітити, що незмінним гравцем паралімпійської збірної України є наш земляк Ярослав Черниш, який почав займатися спортом у 2008 році під тренерством директора ДЮКФП, Заслуженого працівника фізичної культури та спорту України Дмитра Мазура – спочатку для покращення здоров’я і самопочуття, згодом – професійно. Тож у 25-річному віці Ярослав уже був дворазовим срібним призером Чемпіонату України та багаторазовим призером Кубка України зі штовхання ядра. Поряд із цим жашківський спортсмен грав у футбол – спочатку за збірну команду Черкаської області, в Кубку України, а згодом і по цей час – у Національній паралімпійській збірній з футболу, в складі якої він став фіналістом кубка світу, чемпіоном світу та вже чемпіоном Європи. Наразі Ярослав Олександрович здобуває звання майстра спорту міжнародного класу. Окрім того прищеплює любов до спорту своїм вихованцям, які займаються під його тренерством легкою атлетикою на базі Жашківського ДЮКФП.

Пишаємося своїм земляком! Вітаємо Ярослава Черниша з вагомою перемогою та бажаємо і надалі успішно підкорювати нові вершини спортивного Олімпу! Дякуємо за примноження спортивних здобутків України та безумовно Жашківської громади, а також – за популяризацію спорту серед молоді.  

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь