Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Навчаємо. Діємо. Перемагаємо ! (ВІДЕО)

Дата: 05.05.2023 12:00
Кількість переглядів: 479

 У зв’язку з війною в Україні військово-патріотичне виховання в Жашківській МТГ виходить на якісно новий рівень. 

З 26 по 28 квітня для учнів 11 класів закладів освіти громади проведено 3-денні навчально-польові збори, які передбачені програмою предмета «Захист України». Мета – практичне закріплення рівня знань, умінь і навичок здобувачів освіти, підбивання підсумків спільної роботи з дітьми за два роки вивчення шкільного предмета.

Упродовж двох днів старшокласники виконували стройові вправи, здавали нормативи з фізичної підготовки, розбирали і складали автомат, виконували нормативи з одягання протигазів, демонстрували свої вміння орієнтуватися на відкритій місцевості та надання домедичної допомоги, а також знання щодо характеристики загальновійськового бою, видів вогню і маневру, способів пересування на полі бою та інше. 

Апогеєм навчально-польових зборів став третій день, під час яких на базі Жашківського ліцею №4 було проведено заняття групою швидкого реагування роти охорони 2-го відділу Уманського РТЦК та СП з домедичної допомоги в умовах бойових дій (тактична медицина) з питань: накладання турнікету (джгута) на кінцівки; зупинка кровотечі за допомогою спеціальних перев’язувальних пакетів (само та взаємодопомога), практичне тренування евакуації пораненого тощо. 

Такі практичні заходи – це хороша можливість для дітей здобути реальні навички та вміння, чого не опануєш сидячи за партою. І особливо це актуально в реаліях нашого сьогоденнязазначив міський голова Ігор Цибровський, подякувавши усім, хто докладає зусиль до виховання молодого покоління в дусі патріотизму, національної самосвідомості й гідності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь