A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Жашківська громада: інвестуємо в медицину з турботою про людей (ВІДЕО)

Дата: 21.04.2023 15:38
Кількість переглядів: 481

КНП «Жашківська багатопрофільна лікарня» поступово модернізується. Це результат кропіткої праці як керівника медзакладу Юрія Левченка, так і всебічного сприяння та вагомих фінансових вливань з бюджету Жашківської громади, голова якої Ігор Цибровський спільно з депутатами визначили медичну галузь пріоритетною у наміченому плані розвитку закладів соціальної сфери громади. Тож вектор взяли на якість і доступність медичних послуг для населення. А це передусім – наповнення лікарні сучасним медобладнанням, кваліфікованими кадрами, що дозволить вивести заклад на новий рівень у спроможній мережі, зберегти статус загальної лікарні в період інфраструктурного етапу медреформи, отримати додаткові кошти від НСЗУ для її подальшого розвитку та надавати ширший спектр медичних послуг населенню.  
 

Так, у листопаді 2022 року на сесії Жашківської міської ради, міським головою та депутатами одноголосно було прийнято рішення про виділення коштів у сумі 3 750 000 грн на придбання лапароскопічної стійки. Це обладнання дасть змогу хірургам проводити оперативні втручання, звівши до мінімуму травми шкірних покривів і внутрішніх органів, а отже процес відновлення пацієнта опісля займатиме не кілька місяців, як зазвичай, а кілька днів. Лікарі вже пройшли профільне навчання та готові до виконання таких операцій.
 

Подбала Жашківська міська рада і про забезпечення медичного закладу цифровим рентгенапаратом. На його придбання у лютому 2023 року сесійно виділено 8 000 000 грн з місцевого бюджету. У порівнянні зі старим обладнанням, якому до слова понад 50 років, новий пристрій значно прискорює діагностику, спрощує процес обстеження пацієнта, має вищу якість зображення і з мінімальною кількістю дози іонізуючого опромінення. Рентгенапарат буде встановлено одразу після проведення в профільних кабінетах необхідних ремонтних робіт для створення максимально комфортних умов для пацієнтів і медиків. 
 

Невдовзі в оновленому приміщенні Жашківської багатопрофільної лікарні запрацює ще й комп’ютерний томограф. Оснащення медзакладу таким високотехнологічним обладнанням стало можливим завдяки вдало проведеним перемовинам і в результаті укладення договору про співпрацю з ТОВ «Медичний лікувально-діагностичний центр» м. Умань. Високоточне раннє діагностування сприятиме виявленню хвороби в людини на ранній стадії та позитивному прогнозу лікування. Особливо це актуально сьогодні, коли онко- та серцево-судинні захворювання є основними показниками смертності населення в Україні. А враховуючи ще й територіальне розташування Жашкова на автошляху міжнародного значення, де трапляються травмування внаслідок ДТП і виникає потреба в  проведенні невідкладного опервтручання з попереднім діагностуванням, КТ дасть змогу жашківським лікарям вчасно надати всі необхідні медичні послуги. 
 

Комп’ютерна томографія – це можливість буквально «зазирнути всередину» організму, провівши медичну діагностику головного й спинного мозку, оцінку стану хребта, кісткового апарату й суглобів при травмах і запальних процесах, неінвазивне дослідження коронарних артерій та серця, ранню діагностику добро- та злоякісних новоутворень, захворювань черевної порожнини, тазу, грудної клітки тощо. І віднині ці послуги будуть наближені для мешканців нашої та навколишніх громад.
 

Попри виклики воєнного часу, Жашківська багатопрофільна лікарня залишається тією інфраструктурною одиницею, про утримання і розвиток якої місцева влада дбає першочергово, оскільки мова про найцінніше – здоров’я та життя населення громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь