Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

У Жашківській громаді відбувся І Регіональний конкурс «Золота труба» пам'яті Безрука А.Г. (ВІДЕО)

Дата: 19.04.2023 16:41
Кількість переглядів: 393

Духові інструменти – унікальні, бо здатні грати за будь-яких обставин: не тільки на концертній естраді, а й в танцювальній залі чи на міських майданах. Вони добре звучать у приміщенні та на відкритому повітрі, і в сонячні дні, і в негоду. Їх злагоджений тон відзначається наповненістю, могутністю, урочистістю, блиском і піднесенням. 
 

На Жашківщині вагомий слід у становленні оркестрових духових і ударних інструментів залишив Безрук Анатолій Григорович – уродженець Донеччини, який після закінчення Артемівського музичного коледжу в 1963 р. почав свою трудову діяльність у Жашківській семирічній музичній школі викладачем духових інструментів, а вже у 1966 р. став її завучем. На посаду директора Анатолія Григоровича призначено у 1969 р, де він плідно працював до останніх своїх днів. Талановитий музикант, трубач, ерудований і натхненний педагог, цілеспрямований і далекоглядний керівник. Безрук А.Г. багато експериментував зі своїми учнями в сольних виступах, створював різні колективи малих форм: тріо, квартети, ансамблі на духових та інших інструментах. Але найяскравішою сторінкою в його творчості стало заснування ВІА «Бояничі», в якому пан Анатолій довгі роки був його незмінним керівником, аранжувальником. В ті роки колектив набрав неабиякої популярності як в Україні, так і далеко за її межами. У 1985 р. за визначні досягнення в популяризації та розвитку музичної культури Безруку А.Г. було присвоєно високе звання Заслуженого працівника культури України. 
 

Пам'ять про цю непересічну особистість у Жашківській громаді зберігають і сьогодні. 9 квітня, напередодні 80-ї річниці від дня народження Безрука А.Г., на базі КЗ «Мистецька школа» відбувся І Регіональний конкурс виконавців на мідних духових та ударних інструментах «Золота труба» пам'яті талановитого музиканта. Демонстрували свою майстерність вихованці як нашого мистецького закладу, так і Маньківського. Оцінювало конкурсантів професійне журі, до складу якого увійшли заслужені викладачі Уманського обласного музичного фахового коледжу ім. П.Д. Демуцького Володимир Безпоясний і Олександр Трубілко та Жашківської мистецької школи Вікторія Бакуменко, Валерій Немна і Дмитро Мулик. Серед запрошених почесних гостей – перший учень А. Безрука – Анатолій Шуляк та голова Жашківської МТГ Ігор Цибровський, дитинство якого також пов'язане з музикою і грою в духовому оркестрі. 
 

Рівень виконавської майстерності юних інструменталістів приємно вражав. Вони ще не професійні музиканти, але вже роблять свій, вагомий, внесок у життя країни під час війни – зберігають і популяризують українську культуру.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь