Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

«Браво, маестро!» Володимира Гребенюка привітали з черговим днем народження

Дата: 28.03.2023 17:15
Кількість переглядів: 679

Фото без описуЙого незрадливі товариші упродовж усього життя – баян та влучне щире слово, а найцінніша винагорода за сумлінну працю – визнання людей. Шанований житель Жашківської громади, Заслужений працівник культури України, музикант, пісняр, гуморист, педагог, керівник і засновник численних вокальних колективів Володимир Якович Гребенюк 25 березня відзначив свій 71-й рік від народження.

Володимир Якович пов’язав свою долю з музикою після служби в армії, вступивши до Уманського державного музичного училища на відділ народних інструментів, згодом – в Київський державний педагогічний інститут ім. М. Горького за спеціальністю «Музика». З 1976 по 2001р. працював викладачем Жашківської дитячої музичної школи.

З 1992 р. професійну діяльність маестро продовжив у Жашківському районному будинку культури, створивши жіночий вокальний ансамбль, який з часом став народним. Нині Володимир Якович керівник двох народних аматорських жіночих вокальних колективів «Жашківчанка», «Гармонія» та багатьох інших вокальних формувань при КЗ «Жашківський МБК». Окрім того, Володимир Гребенюк – прекрасний акомпаніатор, соліст-баяніст, талановитий поет-композитор Жашківщини.

Вийшли в світ його музично-поетичні збірки: «Співуче джерело Черкащини» (1985 р.), «Павутинка щастя» (2003 р.), «Прилетіла ластівка» та «Лебедине крило» (2003 р.). Його пісні увійшли в збірки поета-пісняра В. Приза «Щира пісня хай лине», «Даруй завжди добро», «Музика вітрів» та інші.

Його гумор знайшов своє постійне місце на сторінках газет та журналів: «Сільські вісті», «Веселі вісті», «Нова доба», «Жашківщина», «Україна молода», «Червоний перець».

У 2006 році Володимир Якович Гребенюк отримав почесне звання Заслужений працівник культури України, лауреат районної та обласної премії ім. П. Демуцького в номінації «самодіяльні композитори, поети-пісняри» 2008 р. У 2012 р. – нагороджений президентською ювілейною медаллю «20 років незалежності України». У 2016 – переможець конкурсу по створенні «Гімну молоді Черкащини». У 2016 році наш земляк увійшов до 7 тому довідково-енциклопедичного та біографічного видання «Державні нагороди України кавалери та лауреати».

Вік не є перешкодою для творчої особистості. Тож і наш іменинник продовжує писати симфонію свого творчого шляху, не поспішаючи ставити завершальний акорд і примножуючи культурну спадщину громади. За що дякували Володимиру Яковичу, привітавши з днем народження, міський голова Ігор Цибровський, начальник відділу культури, молодіжної політики, спорту та туризму Інна Білик та директор КЗ «Жашківський МБК» Любов Проценко.

Бажаємо й надалі творити та випромінювати лише позитив!

Жашківщина пишається талановитими земляками!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь