Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Родини захисників України отримали державні нагороди (ВІДЕО)

Дата: 05.03.2023 13:37
Кількість переглядів: 624

На початку сесії Жашківської міської ради, яка відбулася 3 березня, родинам двох наших земляків, які стали на захист України в найтяжчі часи, вручили державні нагороди. Урочисту й водночас скорботну місію виконали міський голова Ігор Цибровський і начальник 2 відділу Уманського РТЦК та СП Валерій Коврик.

 

Відповідно до Указу Президента України орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагороджено Віктора Григоровича Шинкарського – молодшого сержанта по мобілізації, механіка – водія медичного пункту 1 механізованого батальйону, який 25 лютого без вагань став на захист України, маючи вже бойовий досвід в АТО. Віктор Григорович сміливо відстоював суверенітет і незалежність своєї держави, залишившись вірним військовій присязі до останнього подиху. 18 червня 2022 р. Віктор Шинкарський загинув від отриманих поранень, несумісних з життям, у результаті здійснення противником ракетних ударів по позиціях підрозділу в районі піонерського табору м.Торецьк Донецької обл. Орден бійця, якому навічно 39, отримала його дружина Галина Іванівна.

 

Також бойовою відзнакою Верховного головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного  орденом «Сталевий хрест» нагороджено Віталія Леонтійовича Солтисюка – кочегара польової лазні групи матеріального забезпечення однієї з військових частин ЗСУ, який поповнив лави української армії 19 квітня 2022 р. На жаль 3 серпня під час виконання бойового завдання на Донеччині в м. Мар’їнка рядовий Солтисюк зник безвісти. Нагрудний знак вручили батькові воїна Леонтію Володимировичу.

 

Їхні імена назавжди вписані в історію нашої боротьби за волю та незалежність. Ми бережемо пам’ять про воїнів, які тримають над нами мирне небо. Бо саме пам’ять робить нас сильнішими в подальшій боротьбі з ворогом.

Честь і слава Українським захисникам!

 

!!ВАЖЛИВО!! ЧЕРПАЙТЕ ІНФОРМАЦІЮ ЛИШЕ З ОФІЦІЙНИХ ДЖЕРЕЛ! ОПЕРАТИВНО

у Telegram-каналі, який має назву Жашківська МТГ

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь