A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

26 лютого — День кримського спротиву російській окупації.

Дата: 26.02.2023 09:30
Кількість переглядів: 335

В цей день у 2014 році в Сімферополі кримські татари ініціювали масовий мітинг на підтримку територіальної цілісності України. Люди зібралися під стінами кримської Верховної Ради в знак протесту окупації Криму Росією. Кілька тисяч громадян України вийшли, щоби засвідчити: “Крим — це Україна”. Що ніяк не в’язалося з вигаданим пропагандистами образом, нібито кримчани одностайно підтримують захоплення півострова.

Поплічники окупанта також організували мітинг у відповідь. Почалися сутички, в яких постраждали та загинули люди. На наступний день озброєні російські спецпризначенці захопили будівлю парламенту. Крим було окуповано, а проти всіх, хто чинив спротив, почалися репресії: переслідування, погрози та арешти.

Це були надзвичайно складні дні для всієї України. Найсильніший удар прийняли наші військові, які на той час були у Криму. Росія довго готувалася до цієї операції та всю силу гібридної війни довелося відбивати українським захисникам, котрі були на півострові. З історії цих людей почалася російсько-українська війна.

Цьогоріч ця дата сильно резонує з тим, що відбувається в Україні. Сьогодні українці стоять пліч-о-пліч супроти повномасштабної російської агресії, б'ються за кожен клаптик рідної землі, без вагань знищують тих, хто прийшов на нашу землю непрохано. Кримський спротив - це наш символ і дороговказ, це наша сила і нагадування, як важливо бути вірним цінності свободи.

Ми обов'язково витримаємо російську навалу та повернемо український Крим.

Слава героям кримського спротиву! Слава Збройним силам України! Слава Україні! Разом - до перемоги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь