Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Едемівці презентували свою творчість (ВІДЕО)

Дата: 28.01.2023 13:21
Кількість переглядів: 456

Щорічно, навчальний рік для учнів і викладачів хореографічного відділення Комунального закладу «Мистецька школа» Жашківської міської ради завершується звітним концертом. На жаль, у травні 2022-го, через складну ситуацію в державі, традиційний захід не вдалося провести. Втім цьогоріч хореографічна родина вирішила організувати невеличкий творчий звіт для батьків вихованців, як підсумок за І семестр навчального 22-23 року.

Оскільки на базі Мистецької школи діє Зразковий хореографічний колектив «Едем», то всі вихованці, при зарахуванні на навчання, фактично стають його учасниками й кличуть один одного просто «едемівцями». Сьогодні колектив налічує 130 дітей різних вікових категорій від 3 до 17 років, а це 10 класів учнів, які опановують початковий рівень, елементарний, базовий та, якщо мають бажання, професійний – уже після отримання свідоцтва про закінчення Мистецької школи. Вивчають класичний, сучасний, народний танець, ритміку та постановку концертних номерів. Займаються з дітьми кваліфіковані тренери-хореографи, викладачі по класу хореографії Валентина Черниш, Неоніла Коваль та власне керівник і засновник колективу «Едем», а нині й директор КЗ «Мистецька школа» Вікторія Бакуменко. Результат їхньої наполегливої роботи з дітьми – численні перемоги колективу «Едем» на Всеукраїнських і Міжнародних конкурсах, повага й любов вихованців і безумовно вдячність їхніх батьків. 

Наразі едемівці, з міркувань безпеки, беруть участь у конкурсах дистанційно, продовжуючи залишатись поміж кращих хореографічних колективів за оцінюванням журі. Втім, за словами викладачів, діти мають вільно триматися перед публікою. Тож організований звіт концерт – це не лише нагода ознайомити батьків з досягненнями їхніх дітей за перше півріччя, а й набуття початківцями навичок комунікації з глядачем, опанування себе на сцені та взаємодія в команді. 

Презентована 20 січня дитяча творчість, помножена на їх талант і підкріплена досвідом колективу самовідданих викладачів увінчалася успіхом – бурхливими оплесками глядачів, вдячністю батьків і гостей заходу. Творчий звіт учнів хореографічного відділення вкотре продемонстрував, що Мистецька школа була й залишається невичерпним джерелом таланту і натхнення у Жашківській громаді підсумував міський голова Ігор Цибровський.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь