Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

І в умовах воєнного часу якість освітніх послуг – у пріоритеті (ВІДЕО)

Дата: 10.01.2023 17:38
Кількість переглядів: 195

Міська влада продовжує активно працювати над технічним оснащенням шкіл громади та розширенням можливостей для розвитку дітей.  І у співпраці з друзями та партнерами це вдається. Як результат – цінні та корисні подарунки для закладів освіти Жашківської громади. 

Зокрема, дитсадки, які відновили діяльність в очному форматі та в яких сьогодні навчаються понад 250 вихованців, отримали від ЮНІСЕФ 4 набори для раннього розвитку дітей. До розвивальних комплектів увійшли набори спортивні та для дослідів, LEGO, пазли, посуд, ряд ігрових наборів для сенсорного розвитку й дидактичні матеріали «чарівної валізки», які допоможуть зняти психологічну напругу та розважити малюків. 

Також, у продовження ініціативи «Ноутбук кожному вчителю», що реалізується в рамках домовленостей Міністерства освіти і науки України з компанією Google за підтримки ООН з питань освіти, науки і культури UNESCO,  наприкінці 2022-о року відділ освіти отримав комп’ютерне обладнання – 10 ноутбуків Chromebook. Гаджети передано педагогічним працівникам шкіл громади пропорційно до потреби та з урахуванням критеріїв розподілу, рекомендованих міністерством - зазначила начальник відділу освіти Жашківської міської ради Людмила Рябоконь.

Вони оснащені спеціалізованою операційною системою від Google – Chrome OS, що відрізняється від звичних освітянам операційних систем. Тому партнерами розроблено чіткі інструкції для педпрацівників із підключення та налаштування ноутбуків. Водночас протягом 2022/2023 навчального року для користувачів ноутбуків передбачене безоплатне навчання, організоване МОН за підтримки Google Україна з можливостей використання цифрових інструментів для організації дистанційного навчання й підвищення ефективності освітнього процесу. У подальшому користувачам пристроїв буде надаватися доступ до освітніх ліцензій Teaching & Learning Account для роботи в спільній екосистемі Google Workspace. 

«Навіть перебудовуючи свою роботу з урахуванням викликів воєнного часу, якість залишається основним критерієм, яким маємо керуватись в організації освітнього процесу» - підкреслив очільник Жашківської громади Ігор Цибровський.

Разом тримаємо освітній фронт і дбаємо про майбутнє!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь