A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Підтримка дружніх країн у боротьбі з країною-терористом особливо важлива!

Дата: 27.12.2022 09:20
Кількість переглядів: 178

У співпраці з ТОВ «Ведерстад», що представляє в Україні шведську компанію з виробництва сільськогосподарської техніки, Жашківська міська рада отримала 30 металевих пічок-буржуйок зі Швеції, які рятуватимуть від холодів у разі надзвичайної ситуації.

Це проєкт головного офісу «Ведерстад», започаткований інженером Морганом Колліном, який вирішив допомогти військовим і цивільним в Україні з огляду на складний воєнний період. Саме він виготовив першу піч власної конструкції, де за паливо використовуються дрова. Підтримали ініціативу свого колеги й інші працівники компанії, які зварювали пічки-буржуйки для потреб українців у позаробочий час. Серед них – один із власників компанії, він же винахідник, авторитетна людина у світовій галузі сільського господарства Крістер Старк. Згодом доєдналися й інші майстерні, які по кресленнях самостійно виготовляли такі ж пічки, а шведські заводи надавали матеріал для виготовлення – сталь.

Ці печі мають ряд переваг – вони компактні, легкі, не потребують великої кількості дров для розтоплення, зверху є поверхня для приготування їжі, а димохід пристосований для підігріву чайника.

Наразі в Україну відправлено вже 600 таких пічок для потреб військових і цивільних. Розповсюджуються вони по всіх напрямках: Харківський, Луганський, Донецький, Запорізький і Херсонський. З останньої, надісланої зі Швеції, партії – представники ТОВ «Ведерстад» в Україні передали засоби обігріву військовим-жашківчанам у різні підрозділи, в тому числі й Бахмут, та Жашківській міській раді.

«З огляду на постійні обстріли енергетичної інфраструктури та настанням холодів, така допомога є актуальною для Жашківської громади. Живемо в такий час, коли неможливо спрогнозувати ситуацію, тож пічки-буржуйки знайдуть своє застосування у разі потреби цивільних чи військових. Цінуємо підтримку ТОВ «Ведерстад» і щиро дякуємо шведам за небайдужість до проблем України та конкретні дії, які допомагають нам наблизити Перемогу й гідно протистояти всім випробуванням.»  – підкреслив міський голова Ігор Цибровський.

 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь