A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Талановиту поетку Жашківщини Тетяну Альмужну привітали з ювілеєм (ВІДЕО)

Дата: 20.12.2022 14:25
Кількість переглядів: 185

  Упродовж багатьох років на базі КЗ «Жашківська централізована бібліотечна система» Жашківської міської ради діє клуб «Спілкування». Саме це об’єднання гуртує творчих особистостей Жашківської громади, які мають спільні інтереси та радо діляться своїми думками, надбаннями, ідеями. Збираються члени клубу як на державні, релігійні свята, так і особисті. Зокрема минулого тижня засідання клубу «Спілкування» було присвячене ювілею видатної поетки Жашківщини Тетяни Василівни Альмужної. 
 

  Тетяна Альмужна – уродженка с. Красилівка, що на Київщині. Середню освіту здобула в рідному селі. Згодом вступила до Київського енергетичного технікуму, після закінчення якого оселилася, вийшла заміж і працювала у Жашкові – інженером «Райсільгоспенерго, далі майстер-диспетчер Жашківського управління та експлуатації газового господарства.
 

  З молодих літ Тетяна Альмужна тягнулася до пера, щоб у віршах виразити свою любов до рідного села, близьких серцю людей, України. Захоплювалася й журналістикою. Друкувала свої твори в газетах «Жашківщина», «Сільські обрії», «Молодь Черкащини». Має три збірки віршів: «Родинне дерево», «Стежка до мами», «Україно, будь благословенна». Має прозову збірку «Шлях до джерела». Разом з Володимиром Гребенюком видали дві збірки пісень «Прилетіла ластівка», «Лебедине крило» та дитячу збірку «Світле сонечко вставало».
 

  Творчого натхнення, міцного здоров’я та довгих років життя талановитій жительці Жашківщини бажали засідателі клубу, директор бібліотеки Валентина Марчук, та й особисто міський голова Ігор Цибровський. Зокрема, Ігор Андрійович наголосив, що творчість Тетяни Альмужної є невіддільною частиною культури Жашківської громади і подякував їй за неоціненний внесок.

 

 

!!ВАЖЛИВО!! ЧЕРПАЙТЕ ІНФОРМАЦІЮ ЛИШЕ З ОФІЦІЙНИХ ДЖЕРЕЛ!

 З МЕТОЮ НЕДОПУЩЕННЯ ПОШИРЕННЯ ФЕЙКІВ, ВВЕДЕННЯ НАСЕЛЕННЯ В ОМАНУ, нагадуємо офіційні інформаційні ресурси Жашківської міської ради. За інші джерела, які копіюють та видозмінюють нашу інформацію, Жашківська міська рада відповідальності не несе.

ОПЕРАТИВНО у Telegram-каналі https://t.me/ZhashkivmTG

 

у Фейсбуці https://www.facebook.com/zhOTG , https://www.facebook.com/groups/mistsevinovyny

Ютубhttps://www.youtube.com/channel/UCx87pTkyhMAMlPuguN_VqyA

на офіційному веб-сайті Жашківської міської ради https://zhashkivska-gromada.gov.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь