A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Війна забирає кращих синів України й серед них – жашківчанин С. Пронченко (ВІДЕО)

Дата: 27.10.2022 17:29
Кількість переглядів: 351

Відійшов у вічність ще один захисник миру, правди та справедливості – жашківчанин Сергій Пронченко, який віддав своє життя заради того, щоб могли жити інші в незалежній Українській державі.

Сергій Олегович Пронченко (12.12.1972 р.н.) після закінчення школи пройшов строкову військову службу в лавах ЗСУ. Здобув дві вищі освіти: юрист і правоохоронна діяльність. Свою трудову стежку розпочав охоронцем відділу охорони при Жашківському РВ УМВС України, згодом – на посаді оперуповноваженого відділу карного розшуку. З 1998 р. почав працювати юристом виконкому Жашківської міської ради, а за рік – завідуючим юридичним відділом Жашківської районної ради. У 2005 р. – затверджений на посаді народного засідателя Жашківського районного суду, з квітня 2006 р. по 2011р. – депутат Жашківської міської ради.

З часом були й інші місця роботи, довелося опановувати й інші професії, але де б не працював – залишався передусім людиною, патріотом, вірним сином своєї Батьківщини. Тож коли ворог зазіхнув на українські землі, Сергій Олегович не зміг залишитися осторонь і став на захист країни, її народу.

Солдат Сергій Пронченко був стрільцем – помічником гранатометника 1 механізованого відділення, 3 механізованого взводу, 3 механізованої роти механізованого батальйону однієї з військових частин. Боєць належним чином виконував свої функціональні обов’язки, виявляв мужність, героїзм, незламність духу й до останнього залишився вірним Військовій Присязі. 17.10.2022 р. Сергій Олегович загинув у бою за незалежність і територіальну цілісність України під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Яковлівка, Бахмутського району Донецької області.

Сьогодні, 27 жовтня, Герой України Сергій Пронченко повернувся на рідну землю в труні… З полеглим земляком Жашківська громада прощалася на колінах, утворивши живий коридор пам’яті. У солдата залишилися батьки, донька, родичі, друзі.

Поділяють їхнє горе та висловлюють щирі співчуття з приводу передчасної загибелі Сергія Олеговича міський голова Ігор Цибровський, депутатський корпус, виконавчий комітет і апарат виконавчого комітету Жашківської міської ради.

Ми завжди пам’ятатимемо й ніколи не пробачимо!

Вічна пам’ять Герою!

Слава вірному синові України!

 

 Отримуйте достовірну інформацію із перших вуст ОПЕРАТИВНО??
  Приєднуйтесь до каналу Жашківської міської ради і в Телеграм https://t.me/ZhashkivmTG, який має назву: Жашківська МТГ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь