A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Лікарні Жашківської громади отримали медичний гуманітарний вантаж (ВІДЕО)

Дата: 18.07.2022 15:50
Кількість переглядів: 291

Повномасштабна війна значно вплинула на систему охорони здоров’я. Через обстріли, руйнування чи повне знищення лікарень, медичні працівники вимушені шукати притулку у відносно безпечних регіонах України. Так, станом на 18.07.2022 р. у лікарнях Жашківської громади працевлаштовано  8 медиків з різних куточків країни. Поповнення кадрового складу – це безумовно плюс для роботи місцевих закладів охорони здоров’я, оскільки навантаження на медиків в період дії воєнного стану в рази зросло. У місто та села громади продовжують прибувати внутрішньо переміщені особи, які потребують не лише прихистку та гуманітарної допомоги, а й медичного обслуговування. Лікарні ж, своєю чергою, – додаткових медичних препаратів і високоякісного обладнання для лікування пацієнтів.

Це питання постійно тримає на контролі міський голова Ігор Цибровський, за сприяння якого, зокрема – вдало проведених перемовин з місцевими представниками бізнесу, депутатами, волонтерськими організаціями, – в заклади охорони здоров’я громади неодноразово надходила гуманітарна допомога у вигляді ліків, засобів захисту, продуктів харчування тощо. Також частина нагальних питань громади вирішується й за рахунок налагодженої співпраці та постійної комунікації Ігоря Андрійовича з народним депутатом України Сергієм Нагорняком. Так, зокрема, минулого тижня народний депутат спрямував у лікарні Жашківської громади медичний гуманітарний вантаж: антисептичні засоби, ізоляційні халати, рукавиці, перев’язувальні засоби, хірургічні та операційні індивідуальні набори, гінекологічні набори, ізотонічні розчини для внутрішньовенного введення, дитячі заспокійливі сиропи, набори на встановлення катетера, інгалятори, антидепресанти, місткості для дезінфекції медичного призначення, реанімаційні набори, жарознижувальні та наркотичні препарати, катетери для внутрішньовенного введення та урологічні, антибіотики, знеболювальні, заспокійливі, антисептики тощо. Усі фармацевтичні препарати рівномірно й за призначенням розподілені між закладами первинного та вторинного рівнів. Окрім того, Жашківська багатопрофільна лікарня отримала новий монітор пацієнта з мобільною стійкою.

Сьогодні українські лікарні мають бути готові до різних сценаріїв розвитку подій та формувати запаси, щоб і надалі бути спроможними боротися з ворогом на своєму фронті. Тож усім, хто це розуміє й допомагає в організації роботи, керівники Центру первинної медико-санітарної допомоги Жашківської міської ради Олена Мотузко та Жашківської багатопрофільної лікарні Юрій Левченко висловили подяку від усієї медичної спільноти громади. Міський голова Ігор Цибровський, своєю чергою, подякував за допомогу народному депутату Сергію Нагорняку від імені мешканців Жашківської громади та висловив сподівання на подальшу співпрацю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь