A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ: благодійний фестиваль-ярмарок на підтримку (ВІДЕО)

Дата: 23.06.2022 15:04
Кількість переглядів: 393

  Благодійність і творчість об’єднали жителів Жашківської громади 18 червня на Соборній площі міста, де відбувся фестиваль-ярмарок «Допомогти солдату – захистити Україну!». Мета – зібрати кошти та поліпшити умови бійців у гарячих точках.

  Ідея проведення благодійного заходу належить місцевим волонтеркам Вероніці Мартинюк і Марині Акулінічевій, які з перших днів повномасштабного російського вторгнення працюють в тилу на Перемогу, а в травні цього року створили офіційну благодійну організацію – БФ «Ми єдина Україна».

  Аби реалізувати свій задум щодо проведення ярмарки, Вероніка та Марина звернулися до міського голови Ігоря Цибровського, і вже за його підтримки та офіційного погодження Черкаської обласної військової адміністрації взялися за підготовку до фестивалю. Організовували захід спільно з відділом культури, молодіжної політики, спорту та туризму Жашківської міської ради. А от залучили до участі в ньому максимальну кількість підприємців, кондитерів, майстрів з виготовлення сувенірів, прикрас, футболок, аніматорів, косметологів, швачок і навіть вихованців та учнів закладів освіти. Усі, хто небайдужий до подій, які відбуваються в нашій країні, охоче підтримували організаторів: одні – надавали свою допомогу для проведення ярмарки, інші – активно брали участь у ній, купували щось корисне для себе та водночас підтримували військовослужбовців, ставали активними учасниками безпрограшної лотереї та благодійного караоке. Усе це супроводжувалось патріотичними вокальними та хореографічними виступами працівників і вихованців Жашківського міського будинку культури, Мистецької школи, ВІА «Джерела» та ВІА «Друге життя».

  Спільними зусиллями вдалося зібрати 43 640 гривень, які фонд витратить на найнеобхідніше для тих, хто несе свою службу у самому центрі бойових дій, захищаючи Україну від російських окупантів.

  Міський голова Ігор Цибровський дякує волонтерам фонду за хорошу ідею, усім організаторам і учасникам – за реалізацію та підтримку доброї справи: «Приємно, що на фестивалі-ярмарку поєднались благодійність і творчість, бажання допомогти захисникам і відчуття справжнього єднання. Це – частка вкладу нашої Жашківської громади у здобуття миру на рідній землі. Тож запрошую всіх долучатись до таких ініціатив, подавати свої ідеї і робити все, щоб разом наблизити Перемогу України над ворогом!» 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь